recepten, koken & voeding
recepten
cocktails & party
koken & keuken
voeding
InfoTalia  >  eten  >  Groenten & Fruit

Zomerfruit en -groenten

Sappige aardbeien, kleurrijke meloenen, zachte perziken en bijzondere bessen: zomerfruit smaakt heerlijk! De moestuin biedt je in de zomer dan weer courgettes, paprika’s, prinsessenboontjes en ander lekkers. Ontdek de fruit- en groentekalender, de voordelen van seizoensfruit en -groenten en enkele heerlijke receptjes.

De voordelen: lekker én goedkoop
Aardbeien zijn typische zomervruchten. Toch zijn ze tegenwoordig ook in de winter te verkrijgen. Winteraardbeien zijn echter niet even smaakvol. Gekweekt in serres of geïmporteerd, kunnen ze niet tippen aan de heerlijke Belgische aardbeien die de Belgische fruitkwekers oogsten tijdens het warmste seizoen van het jaar. Hetzelfde geldt voor tomaten, courgettes, abrikozen, bosbessen,...

Fruit en groenten gekweekt op eigen bodem en in het ‘juiste’ seizoen, zijn meestal lekkerder én goedkoper aangezien er minder transport- en verpakkingskosten aan te pas komen. Ook elektriciteitskosten voor het verwarmen van serres blijven bij zulke seizoensgebonden producten beperkt. Wie seizoensfruit en -groenten koopt, eet lekkere en milieuvriendelijkere producten voor een correcte prijs. Raadpleeg de groentekalender of de fruitkalender van InfoTalia om te ontdekken wat de typische seizoensproducten zijn. 

Benieuwd naar nog meer voordelen van seizoensgroenten- en fruit?

Een greep uit het zomeraanbod

In de moestuin springen paprika’s, courgettes en prinsessenboontjes in het oog.  

Wat fruit betreft zijn aardbeien, abrikozen en meloenen echte zomertoppers.


© InfoTalia.com | Privacy Policy | Cookie Policy

HOME

recepten

feestje

koken

voeding