wonen en leven
energie
bouwen & verbouwen
interieur
immo & verhuis
InfoTalia  >  wonen  >  Huurwaarborg

Wat met de huurwaarborg bij een verkoop van de woning

Als de woning verkocht wordt wil dit niet zeggen dat het huurcontract automatisch ten einde. Wel dient de huurwaarborg ten voordele van de vorige eigenaar aangepast worden.

De huurwaarborg staat op een geblokkeerde rekening
Als de huurwaarborg op een geblokkeerde rekening staat, is dit op naam van de huurder en ten voordele van de vorige eigenaar. Het is dus zaak om de huurwaarborgrekening op naam van de nieuwe eigenaar te krijgen. Dit kan door op twee manieren:

Je ondertekend een overdracht van de huurwaarborg met de 3 betrokken partijen: huurder, vorige eigenaar en de nieuwe eigenaar. De bank past dan de geblokkeerde rekening aan ten voordele van de nieuwe eigenaar.

De huurwaarborgrekening wordt afgesloten ten voordele van de huurder ( dit dient met goedkeuring van de vorige eigenaar zijn ) en op het zelfde moment wordt er een nieuwe huurwaarborgrekening opgemaakt tussen de huurder en nieuwe eigenaar.

Wat bij problemen?
Als er een probleem optreed in verband met de huurwaarborg kan je als huurder steeds de nieuwe eigenaar verantwoordelijk stellen aangezien de nieuwe eigenaar de plaats inneemt van de verkoper.

De verkoper werkt niet mee of betaald de huurwaarborg niet terug
Is je huurwaarborg blijven hangen bij de verkoper ( vorige eigenaar ) dient de nieuwe eigenaar deze zelf op te hoesten ten voordele van de huurder. Als nieuwe eigenaar kan je op jouw beurt de huurwaarborg terug eisen van de vorige eigenaar. Weigert de vorige eigenaar mee te werken is dit een probleem van de nieuwe eigenaar en staat de huurder hier volledig buiten.

Meer informatie omtrent de huurwaarborg bij aankoop van een woning


© InfoTalia.com | Privacy Policy | Cookie Policy

HOME

energie

immo

gazon

interieur