wonen en leven
energie
bouwen & verbouwen
interieur
immo & verhuis
InfoTalia  >  wonen  >  Financieel: de administratie van je energie

Energieleveranciers vergelijken: de prijs en meer!

In dit artikel enkele puntjes waar je best rekening met houdt bij het vergelijken van energieleveranciers. Want ondanks het feit dat onze regering benadrukt dat alle energie die je woning binnenstroomt het zelfde, zijn er wel degelijk verschillen.

Wat is de reŽle prijs van je energieverbruik
Een prijsvergelijker op het internet is een momentopname. Let bij je prijsvergelijking of er geen grote promo's aanwezig zijn die slechts tijdelijk geldig zijn.
Lees meer over energieleveranciers vergelijken op basis van de prijs:

Let ook op of er geen extra verplichtingen verwerkt zijn in de prijs:

  • Dien je op voorhand te storten?
  • Dien je verplicht met een domiciliŽring te werken?

Dienstverlening en helpdesk
Eens overgestapt naar een nieuwe leverancier ben je ook afhankelijk van dienst helpdesk of ondersteuning bij aanpassingen, vragen over je factuur en dergelijke meer. Om zicht te hebben hoe energieleveranciers omgaan met hun klanten kan je de VREG-test doen. Meer over de VREG-test: dienstverlening vergelijken

Hoe groen is je energieleverancier?
Dit is een keuze die in de meeste prijsvergelijkers over het hoofd gezien wordt maar als je denkt aan je kinderen of kleinkinderen, is dit eigenlijk even belangrijk dan alle andere vergelijkingspunten. Dankzij Greenpeace kan je nu ook energieleveranciers vergelijken op basis van hun huidige en toekomstige inspanningen om groene energie te leveren. Lees meer in ons artikel 'Groene energieleveranciers vergelijken'

Slotconclusie
Bij een vergelijking kijk je dus steeds goed naar alle punten en je eigen wensen. Wens je 10 euro per jaar meer te betalen voor een groene leverancier? Ga je elke maand de goedkoopste energieleverancier zoeken? Heb je meer vertrouwen in leverancier A dan B?

Plus kan een bewust energieverbruik evenveel besparen als het verschil tussen de duurste en goedkoopste energieleverancier.

Energie sparen op je verlichting

Energie besparen op je verwarming

Energie besparen in je keuken

besparen op je waterverbruik

Verminder je verbruik op standby-stand

Hier rechts vind je ook verschillende Tools & Tests waar je het energieverbruik kan uitrekenen


© InfoTalia.com | Privacy Policy | Cookie Policy

HOME

energie

immo

gazon

interieur