tuinieren en genieten
plantengids
kind & tuin
gazon
tuinieren
InfoTalia  >  tuin  >  Zwembaden

Bubbelbaden met tal van opties

Steeds meer mensen geven de voorkeur aan een bubbelbad in de tuin in plaats van een zwembad. Een bubbelbad neemt nu eenmaal minder plaats in beslag en je hebt er een uitgebreide keuze in. InfoTalia ging voor jou op zoek naar de verschillende types bubbelbaden die op de markt te verkrijgen zijn.

Bubbelbad als relaxbad voor huis én tuin

De tijd dat je bubbelbaden, ook wel whirlpools of jacuzzi’s genoemd, enkel aantrof in openbare zwembaden of wellnesscentra is voorgoed verleden tijd. Bubbelbaden worden alsmaar populairder en duiken steeds vaker op in de badkamer of in de tuin. Niet alleen de zakkende prijzen, maar ook de uitgebreide mogelijkheden zorgen ervoor dat bubbelbaden in groten getale verkocht worden. 

 

Met de laatste nieuwe technologieën zijn bubbelbaden veel meer dan een leuk, relaxerend plekje bij je thuis. Bubbelbaden maken tegenwoordig deel uit van een home entertainment systeem, vormen een trainingstoestel of transformeren je tuin in een waar kuuroord.

 

Zwembubbelbad

De zwemmende ‘tredmolen’ wordt steeds populairder. Een zwembubbelbad is een langgerekt bubbelbad met speciaal stromende waterstralen zodat je ter plaatse kan blijven zwemmen. Ideaal voor een stevige en verfrissende workout. Hydrotherapeutische waterstralen horen er eveneens bij zodat je ook rustig kan zitten en genieten in deze jacuzzi, net zoals in de doorsnee exemplaren. Er zijn verschillende groottes verkrijgbaar.

 

Bubbelbad met chromatherapie en belichting

Chromatherapie of kleurentherapie in combinatie met een bubbelbad? Het kan. De jacuzzi wordt gevuld met lichten in verschillende kleuren die je stemming kunnen beïnvloeden. Ook andere kleur- en lichteffecten zonder therapeutische werking zijn mogelijk dankzij een uitgebreide reeks leds.

 

Audiovisueel bubbelbad

Je kan je bubbelbad omtoveren tot een home entertainment centrum met een ingebouwde flatscreen-tv die je met een druk op de knop tevoorschijn haalt. Als je speciaal materiaal aan de onderzijde van het bubbelbad laat aanbrengen, kan je je bubbelbad omtoveren tot een reusachtige luidspreker waarbij je de muziek niet alleen hoort, maar ook voelt.

 

Therapeutisch bubbelbad

Hydrotherapie verkwikt spieren en gewrichten met warmte, massage en de ontlastende druk van water. In je bubbelbad kan je speciaal tollende waterstralen laten installeren om bepaalde lichaamsdelen te masseren. Of kies voor een borrelende bad met bubbels zoals die van champagne in plaats van pulserende waterstralen.

 

Draagbaar bubbelbad

Deze vrijstaande unit is erg populair omdat een draagbaar bubbelbad erg gemakkelijk is om op te zetten en in werking te stellen. Bovendien kan je dit bubbelbad gemakkelijk verplaatsen in en rond je tuin én je neemt het gewoon met je mee wanneer je verhuist.

 

Ondergronds bubbelbad

Als je een ingebouwd bubbelbad kiest dat uit beton vervaardigd wordt, heb je veel meer vrijheid op het vlak van afwerking en vormen. Je kan het bijvoorbeeld mooi laten aansluiten bij je zwembad. De kosten liggen wel hoger aangezien er graafwerken moeten gebeuren en er een stabiele ondergrond geconstrueerd moet worden. Om die reden zijn voorgevormde bubbelbaden veel gebruikelijker dan op maat gemaakte betonnen exemplaren.

 

Binnenbubbelbad

De trend om badkamers om te bouwen tot relaxatieruimtes is ontzettend populair en het binnenbubbelbad vormt daar een belangrijk element van. Ook al zijn deze bubbelbaden meestal kleiner en ondieper, er zijn veel therapeutische opties verkrijgbaar zoals hydro-, chroma- en aromatherapie-elementen.


© InfoTalia.com | Privacy Policy | Cookie Policy

HOME

tuinieren

plantengids

gazon

kind & tuin