tuinieren en genieten
plantengids
kind & tuin
gazon
tuinieren
InfoTalia  >  tuin  >  Veranda en wintertuin

Haal de zon in huis met een aluminium veranda

Aluminium veranda’s scoren hoog bij liefhebbers van een strakke stijl en van een ultramoderne inrichting, maar ook bij een klassieke woning kan een aluminium veranda perfect passen. InfoTalia zet voor jou de voor-en nadelen van aluminium op een rijtje.
Lichtinval
Aluminium is een licht en duurzaam materiaal dat grote overspanningen mogelijk maakt. Ideaal dus als je een veranda wilt met grote glaspartijen om de zon in huis te halen.

Installatie
Aluminium profielen passen zich aan aan alle stijlen. Bovendien bestaat aluminium niet langer alleen in saai grijs. Je vindt het tegenwoordig in tientallen tinten en binnen-en buitenschrijnwerk kunnen in een verschillende kleur gelakt worden. Ook kan je in een aluminium structuur eenvoudig een stuk vervangen.

Veiligheid
Ook voor een optimale veiligheid opteer je beter voor een aluminium veranda. Je kan er makkelijk inbraakwerende stalen sloten en inbraakvertragend glas in integreren.

Duurzaamheid
Aluminium dat een degelijke oppervlaktebehandeling heeft gekregen, is erg duurzaam en heeft een lange levensduur. Zelfs na jaren blootstelling aan regen, zon en wind zal je geen barsten, verkleuringen of roestvlekken bespeuren. Wel moet je rekening houden met krassen.

Onderhoud
Aluminium veranda’s vereisen amper onderhoud. Om de profielen te reinigen volstaan water en zeep.

Isolatie
Aluminium heeft niet zo’n beste reputatie als het op isolatie aankomt, aangezien het een geleider is van koude en warmte. Wel kan de isolatiewaarde verhoogd worden door een thermische onderbreking tussen de buiten-en binnenkader van de profielen aan te brengen. Bovendien vermijd je daardoor condensatie op ramen en deuren.

Kostprijs
Aluminium veranda’s zijn duurder dan veranda’s in PVC, maar goedkoper dan houten veranda’s.
© InfoTalia.com | Privacy Policy | Cookie Policy

HOME

tuinieren

plantengids

gazon

kind & tuin