tuinieren en genieten
plantengids
kind & tuin
gazon
tuinieren
InfoTalia  >  tuin  >  Klimplanten

Ficus pumila, een klimplant met lange stengels

Wat is de ideale plek voor Ficus pumila? Hoe vaak moet je deze klimplant water en meststoffen geven? En hoe vermeerder je Ficus pumila? Wij zochten voor jou de antwoorden op.

Ficus pumila als klimplant
Kleine gerimpelde blaadjes, daaraan herken je Ficus pumila. De plant vormt lange stengels die wel 60 centimeter lang kunnen worden. Die stengels kruipen over het grondmengsel waarbij ze zich vasthechten met hun wortels. Een andere benaming van Ficus pumila is dan ook de kruipende ficus.

Ficus pumila staat bekend als klimplant. Het lijkt misschien contradictorisch, maar ook in een hangmand doet deze plant het erg goed.

Standplaats voor Ficus pumila
Ficus pumila geeft de voorkeur aan een matig lichte plek. Zet de plant in geen geval in rechtstreeks zonlicht, want dan verbranden de bladeren gemakkelijk.

Temperatuur voor Ficus pumila
Het grootste deel van het jaar vraagt Ficus pumila temperaturen tussen 15 en 22 graden Celsius. Enkel tijdens de wintermaanden mogen deze temperaturen flink zakken, met name tussen 6 en 18 graden Celsius.

Ficus pumila water geven
Ficus pumila verlangt heel wat water. Het ganse jaar moet de plant goed vochtig gehouden worden. De potgrond laten uitdrogen betekent bladverlies.

Zorg ook voor een hoge relatieve luchtvochtigheid. Dat kan met een luchtbevochtiger, met bakjes water aan of bij de verwarming of met een schaal met kiezelstenen en water waarop je de plant plaatst.

Ficus pumila bemesten
Tijdens de lente- en zomermaanden doe je er goed om Ficus pumila wat te bemesten. Geef de plant elke 2 tot 4 weken verdunde kamerplantenvoeding.

Ficus pumila vermeerderen
Ficus pumila vermeerderen kan op 2 verschillende manieren:

Kopstek Neem een kopstek en plaats deze in stekaarde.
Stengelstek Neem een stengelstek en zet die in stekaarde.

De ideale periode om Ficus pumila te vermeerderen is tussen maart en november. Zorg voor een bodemtemperatuur tussen 18 en 22 graden Celsius.


© InfoTalia.com | Privacy Policy | Cookie Policy

HOME

tuinieren

plantengids

gazon

kind & tuin