recepten, koken & voeding
recepten
cocktails & party
koken & keuken
voeding
InfoTalia  >  eten  >  Marokkaanse keuken

Vlees- en gevogeltegerechten

Nu begint het echte werk: de traditionele Marokkaanse stoofschotels. Marokko staat bekend voor zijn verfijnde keuken, rijk aan kruiden. De volgende gerechtjes voldoen maar al te goed aan die voorwaarden. Het zijn stuk voor stuk typische schotels. Stoofpotjes moeten natuurlijk een tijdje sudderen op het vuur, maar eens je het resultaat proeft, zal je merken dat het helemaal de moeite waard is.

Vlees

� Mechoui is een typische Marokkaanse feestmaaltijd. Bij een speciale gelegenheid wordt een volledig lam aan het spit boven een houtskoolvuurtje gegrild. Je kan het natuurlijk ook gewoon in je eigen oven klaarmaken. Hier zie je hoe je dit lekker gerecht kan bereiden.

� Nog een heerlijke Marokkaanse klassieker is kefta, geurige kalfsbrochettes op een bedje van rijst. Een hele reeks lekkere kruiden kan natuurlijk niet ontbreken. Zin om eens te proeven? Hier vind je het recept.

� Mrouzia is een van de belangrijkste gerechten in Marokko. Het is een stoofschotel van lamsvlees en dadels, honing en kaneel. Ook het traditionele kruidenmengsel ras-el-hanout maakt deel uit van dit gerecht. Zo maak je het klaar.

� Naast lamsvlees eten Marokkanen ook regelmatig rundvlees. De tajine is de nationale culinaire trots. Een tajine van rundvlees met aardappelen en kikkererwten mag in dit lijstje dus zeker niet ontbreken. Het is een kruidig gerechtje met typische Marokkaanse kikkererwten. Het recept vind je hier.


Gevogelte

� Niet alleen vlees, maar ook gevogelte wordt dikwijls in een tajine gestoofd. Zin in een mals stukje kip? Dan is een tajine van kip met dadels en oranjebloesem een heerlijk en typisch Marokkaans alternatief voor onze geliefde kip aan het spit. Een lekker en makkelijk klaar te maken gerechtje. Hier vind je het recept.

� Weer zo�n klassieker: kip met harissa uit de oven. Harissa is een pikante saus die van pepertjes wordt gemaakt. Het is een typisch Marokkaanse saus, waarvan het recept telkens van moeder op dochter wordt doorgegeven. De harissa leer je hier maken, het volledige gerecht leer je hier bereiden.

� Een stoofpot of tajine, een stuk vlees of gevogelte, wat fruit en een hoop verse kruiden, meer heb je niet nodig om een lekkere tajine op tafel te zetten. Een van de lekkerste onder de stoofschotels is de tajine van parelhoen en peer. Dit traditionele Marokkaanse gerecht is altijd een succesnummer en kan zelfs de moeilijkste eters bekoren. Zo maak je het.


© InfoTalia.com | Privacy Policy | Cookie Policy

HOME

recepten

feestje

koken

voeding