recepten, koken & voeding
recepten
cocktails & party
koken & keuken
voeding
InfoTalia  >  eten  >  Marokkaanse keuken

Marokkaanse specialiteiten

De Marokkaanse specialiteiten zijn tot ver buiten de landsgrenzen bekend. De klassiekers tajine en couscous worden wereldwijd in restaurants en thuis op tafel geserveerd. Hieronder vind je de recepten van de meest bekende gerechten: op-en-top Marokkaans!

Laat je vooral niet afschrikken door de uitgebreide ingredi�ntenlijsten. Marokkanen houden nu eenmaal van gevarieerde en sterk gekruide schotels. De Noord-Afrikaanse keuken is er gene van kant-en-klare maaltijden. De gerechten zijn keer op keer een feest van geuren en kleuren, wat natuurlijk een grondige voorbereiding vraagt. Precisie en geduld zijn de sleutelwoorden. In onze vluchtige samenleving is het misschien niet evident om elke dag uren voor het fornuis te staan, maar dat neemt niet weg dat je je gasten eens kan verwennen met een lekker Marokkaans gerecht op een speciale gelegenheid!

� Hier vind je het recept van traditionele gestoomde couscous. Let op, hiervoor heb je wel een couscoussier of couscouspan nodig.

� Ook om een tajine of stoofschotel te maken heb je een speciaal keukeninstrument nodig, namelijk een tajine! De meest populaire is de lamstajine. Zie hier hoe je het nationale gerecht van Marokko kan klaarmaken.

� Beghrir ontbreekt nooit bij een traditioneel Marokkaans ontbijt. Deze gistpannenkoekjes zijn ook gewoon heel lekker als toetje of vieruurtje. Hier vind je het recept.

� Iets wat je dikwijls tegenkomt als ingredi�nt bij Marokkaanse gerechten zijn ingemaakte of gepekelde citroenen. Die kan je zelf makkelijk maken aan de hand van dit recept. Ingelegde citroenen worden veel gebruikt in lams- en groentetajines, in kipgerechten en salades.

� Ras el hanout is een veelvoorkomend kruidenmengsel in Marokkaanse gerechten. De samenstelling kan sterk verschillen van familie tot familie. In speciaalzaken is het vaak kant-en-klaar te koop, maar het is natuurlijk nog veel lekkerder als je het zelf maakt. Hier vind je een eenvoudig recept.

� Harissa is een vurige saus met rode pepertjes die je in vele gerechten tegenkomt. Zo gaat couscous bijna altijd hand in hand met harissa. De saus doet dienst als smaakmaker bij salades, vis-, vlees- en gevogeltegerechten. Hier kan je lezen hoe je op een snelle en makkelijke manier je eigen harissa klaarmaakt.


© InfoTalia.com | Privacy Policy | Cookie Policy

HOME

recepten

feestje

koken

voeding