recepten, koken & voeding
recepten
cocktails & party
koken & keuken
voeding
InfoTalia  >  eten  >  Canarische keuken

Soepen en salades

Stevige maaltijdsoepen zijn een specialiteit op de Canarische eilanden. InfoTalia stelt je er enkele voor. De Canariėrs maken ook heel lekkere, frisse salades. Hoe kan het ook anders, met al die verse groenten en fruit in de buurt.

Soepen
Het bekendst zijn de linzensoep (potaje de lentejas) en de waterkerssoep (potaje de berros) die traditioneel in cederhouten kommetjes worden geserveerd. Ze zijn gemaakt op basis van aardappelen met witte bonen, zoete aardappelen of spek.
Recept linzensoep
Recept waterkerssoep

Caldo de papas
Dit is een erg voedzame aardappelsoep. Deze comfortsoep zou maagpijn, verkoudheden en katers verjagen. Wat zeker is, is dat ze overheerlijk is. Een belangrijk bestanddeel is colantro (koriander). Verder zitten er groenten en een rauw ei in.
Recept caldo de papas

Caldo de pescado
Dat vissoep op de Canarische eilanden een specialiteit is, zal niemand verbazen. Heel bekend is de caldo de pescado, dat is een stevige soep op basis van rijst, saffraan, vis of schaaldieren. In de wat chiquere versie worden ook mosselen en schaaldieren toegevoegd.
Recept caldo de pescado

Rancho canario
Echte Canarische soep met vermicelli, vlees en kikkererwten. Soms wordt ze ook bereid met pompoen, courgetten en maļs.
Recept rancho canario

Salades

Ensalada verde picante
Avocado’s kan je op de Canarische eilanden overal vinden. Vaak dienen ze dan ook als ingrediėnt voor verschillende bereidingen. Bijvoorbeeld voor de ensalada verde picante. Die is heel eenvoudig te bereiden en overheerlijk!
Recept ensalada verde picante


© InfoTalia.com | Privacy Policy | Cookie Policy

HOME

recepten

feestje

koken

voeding