recepten, koken & voeding
recepten
cocktails & party
koken & keuken
voeding
InfoTalia  >  eten  >  Canarische keuken

Bier

Ook de Canarische eilanden hebben hun eigen bier. Maak kennis met Tropical, Dorada en Reina.

Tropical

Dit biertje is afkomstig van Gran Canaria. Het wordt gebrouwen door een bedrijf uit Las Palmas dat CCC heet, een afkorting voor Compa�ia Cervecera de Canarias. Op de flesjes van het Tropicalbier is een hond afgebeeld, dat maakt het erg herkenbaar. Vroeger hoorde daar nog de slogan bij �It�s got a dog on it, so you know it�s good�, maar die werd weggelaten. Het bier wordt uiteraard op Gran Canaria gedronken, maar ook op Lanzarote en Fuerteventura. Er zijn drie soorten Tropical te bestellen: Tropical pils (normaal biertje), Tropical Premium (een wat sterker bier) en Tropical Sin (alcoholvrij bier).

Dorada

Het bier dat het liefst op Tenerife wordt gedronken, is Dorada, je vindt er bijna geen ander bier, ook niet de Tropical van Gran Canaria, hoewel het biertje ook een product is van dezelfde brouwerij, CCC. Je hebt drie soorten Dorada: Dorada Pilsen (normaal biertje), dorada Especial (een wat sterker bier) en Dorada Sin (alcoholvrij bier).

Reina

Reina is de jongste van de Canarische biertjes. Het wordt op Tenerife gebrouwen door de brouwerij Cervezas Anaga S.A. die in 2000 werd opgericht. Omdat de brouwerij zo jong is, is ze meteen een van de modernste van heel Europa. De brouwerij ziet het als zijn hoofddoel om het bier op een zo natuurlijk mogelijke manier te brouwen, dat wil zeggen: zonder additieven, anti-oxidanten of bewaarmiddelen. Het water dat voor het bier gebruikt wordt, komt rechtstreeks van de Teideberg. Langzaam maar zeker eist Reina zijn positie op tussen de twee �grote� bieren Tropical en Dorada.


© InfoTalia.com | Privacy Policy | Cookie Policy

HOME

recepten

feestje

koken

voeding