wonen en leven
energie
bouwen & verbouwen
interieur
immo & verhuis
InfoTalia  >  wonen  >  vlekkengids
vlekkengids
verwijder +100 vlekkenmakers
start je zoekopdracht alle vlekkenmakers alle materialen
Tapijt met een vlek van Rode wijn
Strooi geen zout op rode wijnvlekken op het tapijt. Met de hand of stofzuiger kan je immers niet al het zout verwijderen, waardoor er steeds een deel in het tapijt achterblijft. Maak een badstof handdoek nat met koud water, wring hem uit en bedek er de rode wijnvlek mee, zodat de wijn geabsorbeerd wordt. Niet deppen en niet wrijven, maar gewoon laten liggen totdat de vlek verdwenen is. Als de handdoek verzadigd is leg je er een nieuwe op. Eventueel kan je vervolgens witte wijn, azijn of een andere kleurloze vloeistof over de vlek gieten. Ten slotte spoel je de vlek enkele keren met zuiver water en dep je het water op met een droge doek.

meer vlekken van Rode wijn >
Tapijt met een vlek van Kauwgom
Kauwgom op het tapijt? Druk een ijsblokje tegen de kauwgom; deze wordt hard en komt vanzelf los.

meer vlekken van Kauwgom >
Tapijt met een vlek van Bier
Deppen met keukenpapier en onmiddellijk reinigen met een mengsel van azijn, warm water en een fijnwasmiddel. Niet wrijven, want dit vergroot de vlek en beschadigt het tapijt. Droog het tapijt vervolgens met een haardroger op halve kracht.

meer vlekken van Bier >
Tapijt met een vlek van Braaksel
Schraap eerst zoveel mogelijk weg. Dep vervolgens de vlek met een sopje (een halve theelepel waspoeder per halve liter water). Maak het oppervlak daarna nog eens schoon met een oplossing van een gelijke hoeveelheid azijn en water. Tot slot deppen, spoelen met water en nogmaals deppen.

meer vlekken van Braaksel >
Tapijt met een vlek van Kattenplasjes
Eerst verwijder je de urine met keukenpapier. Daarna deppen met een oplossing van water en azijn. Bijkomend voordeel is dat de kat de plek gaat mijden omdat ze de azijnlucht niet prettig vindt.

meer vlekken van Kattenplasjes >
Tapijt met een vlek van Schoenpoets
Schoenpoets kan lelijke vlekken achterlaten op het tapijt. Verwijder ze met een doek gedrenkt in terpentijn.

meer vlekken van Schoenpoets >
Tapijt met een vlek van Urine
Dep de vlek eerst zo droog mogelijk. Nawassen met gewoon water en terug droogdeppen. Wrijf de vlek met wat zout in, laat intrekken en stofzuigen.

meer vlekken van Urine >
Tapijt met een vlek van Bloed
Dep de bloedvlekken met een handdoek. Maak ze vochtig met koud water of allesreiniger zodat het bloed wordt verdund. Opgedroogde bloedvlekken maak je vochtig met een ammoniakoplossing. Borstel ze zachtjes met een oude tandenborstel. Daarna weer deppen. Als dit niet lukt kan je waterperoxide proberen. Wel eerst testen op een onzichtbaar stukje, want het is een bleekmiddel.

meer vlekken van Bloed >
Tapijt met een vlek van Koffie
Verse koffievlekken op het tapijt kan je verwijderen door een natte spons stevig op de plek te drukken. Wrijf het tapijt vervolgens in met zuivere glycerine om de kleurstoffen af te breken. Dep daarna met verdunde ammoniak.

meer vlekken van Koffie >
Tapijt met een vlek van Thee
Verse theevlekken op tapijt dep je met een beetje lauw water met citroensap.

meer vlekken van Thee >
Tapijt met een vlek van Vet
Leg een stukje bruin papier over de vetvlek. Zet er de punt van een warm strijkijzer op tot het vet in het papier is getrokken. Breng met een spons een sopje van tapijtshampoo aan op de overgebleven vlek. Wrijf zachtjes over het tapijt gedurende een paar minuten. Veeg het schuim weg met een schone doek. Herhalen indien nodig.

meer vlekken van Vet >
© InfoTalia.com | Privacy Policy | Cookie Policy

HOME

energie

immo

gazon

interieur