wonen en leven
energie
bouwen & verbouwen
interieur
immo & verhuis
InfoTalia  >  wonen  >  vlekkengids
vlekkengids
verwijder +100 vlekkenmakers
start je zoekopdracht alle vlekkenmakers alle materialen
Textiel met een vlek van Bloed
Om bloeddvlekken te verwijderen mag je nooit heet water gebruiken. Dit bevordert immers het stollingsproces van het bloed en fixeert de vlek. Altijd meteen met koud water uitspoelen. Je kan de vlek laten inweken in een papje van zout en koud water of in witte huishoudazijn. Daarna voorzichtig wegdeppen. Bij oude vlekken doet lauwe verdunde ammoniak wonderen, maar ook melk is een handig middeltje. Even goed inwrijven en dan in de wasmachine.

meer vlekken op Textiel >
Leer met een vlek van Bloed
Verwijder bloedvlekken op leer met een natte spons of een vochtige doek en een kleine hoeveelheid handzeep.

meer vlekken op Leer >
Tapijt met een vlek van Bloed
Dep de bloedvlekken met een handdoek. Maak ze vochtig met koud water of allesreiniger zodat het bloed wordt verdund. Opgedroogde bloedvlekken maak je vochtig met een ammoniakoplossing. Borstel ze zachtjes met een oude tandenborstel. Daarna weer deppen. Als dit niet lukt kan je waterperoxide proberen. Wel eerst testen op een onzichtbaar stukje, want het is een bleekmiddel.

meer vlekken op Tapijt >
Wol met een vlek van Bloed
Dep de bloedvlek op wol met een handdoek. Maak ze vochtig met koud water of allesreiniger zodat het bloed wordt verdund. Opgedroogde bloedvlekken maak je vochtig met een ammoniakoplossing. Borstel ze zachtjes met een oude tandenborstel. Daarna de wol weer deppen. Als dit niet lukt kan je waterperoxide proberen. Wel eerst testen op een onzichtbaar stukje, want het is een bleekmiddel.

meer vlekken op Wol >
© InfoTalia.com | Privacy Policy | Cookie Policy

HOME

energie

immo

gazon

interieur