wonen en leven
energie
bouwen & verbouwen
interieur
immo & verhuis
InfoTalia  >  wonen  >  vlekkengids
vlekkengids
verwijder +100 vlekkenmakers
start je zoekopdracht alle vlekkenmakers alle materialen
Tapijt met een vlek van Rode wijn
Strooi geen zout op rode wijnvlekken op het tapijt. Met de hand of stofzuiger kan je immers niet al het zout verwijderen, waardoor er steeds een deel in het tapijt achterblijft. Maak een badstof handdoek nat met koud water, wring hem uit en bedek er de rode wijnvlek mee, zodat de wijn geabsorbeerd wordt. Niet deppen en niet wrijven, maar gewoon laten liggen totdat de vlek verdwenen is. Als de handdoek verzadigd is leg je er een nieuwe op. Eventueel kan je vervolgens witte wijn, azijn of een andere kleurloze vloeistof over de vlek gieten. Ten slotte spoel je de vlek enkele keren met zuiver water en dep je het water op met een droge doek.

meer vlekken op Tapijt >
Textiel met een vlek van Rode wijn
Wordt je getrakteerd op een wijnvlek op je kleding, leg dan meteen een vochtige handdoek op de vlek. Niet wrijven of deppen. vervolgens kan je de vlek verwijderen met witte wijn, sherry of heldere alcohol. Het beste middel blijft zout. Strooi zo snel mogelijk zout over de vlek zodat het vocht wordt opgeslorpt. Voordat je de wasmachine aanzet, is het goed om een druppel citroensap op de vlek aan te brengen. Verdwijnt de vlek niet, leg de stof dan voor de volgende wasbeurt een nacht lang in karnemelk of gekookte melk. Blijkt dit niet effectief? Probeer de vlek dan te verwijderen met glycerinezeep.

meer vlekken op Textiel >
Zijde met een vlek van Rode wijn
Kledingstukken in zijde kunnen niet met zout of witte wijn behandeld worden, maar wel met mas- of aardappelmeel. Tegen achtergebleven sporen van rode wijn helpen dan verdunde ammonia, spiritus of zeepspiritus.

meer vlekken op Zijde >
Fluweel met een vlek van Rode wijn
Kledingstukken in fluweel kunnen niet met zout of witte wijn behandeld worden, maar wel met mas- of aardappelmeel. Tegen achtergebleven sporen van rode wijn helpen dan verdunde ammonia, spiritus of zeepspiritus.

meer vlekken op Fluweel >
Marmer met een vlek van Rode wijn
Heb je een rodewijnvlek op je marmeren tafelblad? Leg een spons gedrenkt in een bleekwateroplossing op de vlek en laat een nacht intrekken. Eventueel herhalen.

meer vlekken op Marmer >
© InfoTalia.com | Privacy Policy | Cookie Policy

HOME

energie

immo

gazon

interieur