wonen en leven
energie
bouwen & verbouwen
interieur
immo & verhuis
InfoTalia  >  wonen  >  vlekkengids
vlekkengids
verwijder +100 vlekkenmakers
start je zoekopdracht alle vlekkenmakers alle materialen
Betonvloer met een vlek van Vet
Bedek vet- en olievlekken met bleekaarde (een extreem vette kleisoort) en doordrenk vervolgens met verdunner of benzine. Spreid een stuk plastic over de vlek en laat het een nacht intrekken. De volgende dag kan je het poeder wegvegen.

meer vlekken op Betonvloer >
Linoleum met een vlek van Vet
Verwijder vetvlekken op linoleum en vinyl met zilverpoets of meubelwas.

meer vlekken op Linoleum >
Behang met een vlek van Vet
Vetvlekken en etensvlekken op behang kan je doen verdwijnen met een klein beetje oplosmiddel zoals aanstekerbenzine of wasbenzine. Een ander middeltje is een papje van maïszetmeel en water. Strijk dat op de vetvlek uit en laat het zo lang inwerken tot het papje volledig droog is. Borstel het vervolgens met een zachte borstel weg. Je kan ook een stuk bruin papier, keukenpapier of dubbelgevouwen toiletpapier op de vlek leggen en erover strijken met een warme strijkbout. De vlek zal geabsorbeerd worden.

meer vlekken op Behang >
Steen met een vlek van Vet
Vetvlekken in ruwe steen haal je weg met water en azijn.

meer vlekken op Steen >
Arduin met een vlek van Vet
Op onbehandelde arduin zie je zelfs de kleinste vetvlek. Om kleine vlekjes te verwijderen kan je aceton gebruiken. Grote vlekken behandel je met warm water waarin je sodaschilfers oplost. Schuur de steen met een harde borstel en laat opdrogen. Spuit de resterende soda nadien weg met de tuinslang en schuur het arduin opnieuw. Herhalen indien nodig.

meer vlekken op Arduin >
Zijde met een vlek van Vet
Een vetvlek op een zijden das kan je verwijderen door er over te wrijven met wit brood of door er wat bloem op te strooien.

meer vlekken op Zijde >
Suède met een vlek van Vet
Een vetvlek op een suède jas kan je verwijderen door er zo snel mogelijk zout of ongeparfumeerd talkpoeder op te strooien. Laten intrekken en afborstelen of wegzuigen. Eventueel herhalen.

meer vlekken op Suède >
Tapijt met een vlek van Vet
Leg een stukje bruin papier over de vetvlek. Zet er de punt van een warm strijkijzer op tot het vet in het papier is getrokken. Breng met een spons een sopje van tapijtshampoo aan op de overgebleven vlek. Wrijf zachtjes over het tapijt gedurende een paar minuten. Veeg het schuim weg met een schone doek. Herhalen indien nodig.

meer vlekken op Tapijt >
© InfoTalia.com | Privacy Policy | Cookie Policy

HOME

energie

immo

gazon

interieur