wonen en leven
energie
bouwen & verbouwen
interieur
immo & verhuis
InfoTalia  >  wonen  >  Verven in je woning

Een interieur in natuurlijke aardetinten

Aardetinten associŽren we met stabiliteit en comfort. In het dierenrijk zorgt bruin immers voor natuurlijke camouflage en bescherming waardoor we deze kleur intuÔtief als rustgevend ervaren. Zowel in klassieke als hedendaagse interieurs zijn neutrale bruintinten dan ook een vaste waarde.

Effect van bruin
Bruin is een neutrale kleur met een sterke persoonlijkheid. Het is een moderne kleur die zorgt voor stabiliteit en evenwicht in een ruimte en die een elegante, geraffineerde en stijlvolle sfeer creŽert. Een kamer geverfd in bruine tinten ziet er meteen een stuk uitnodigender uit. Ideaal dus voor grotere volumes die er soms wat kil kunnen uitzien.

Tinten
Bruin saai? Helemaal niet. Bruin kan stijlvol koel zijn maar ook behaaglijk warm. Krokant chocoladebruin, exotisch wengť en luxueus kastanjebruin creŽren een intieme sfeer, terwijl mokka, biscuit beige en kasjmier zorgen voor een elegant, luchtig interieur. Op voorwaarde dat je de juiste nuance gebruikt kan je met bruin niet fout zitten.

Waar?
Bruin is een echte aanrader in alle leefruimtes. Het is een warme, vrolijke kleur die een ruimte, net zoals rood en oranje, een zekere intimiteit geeft. Ook is het een ideale achtergrondkleur, precies omdat het een warme, behaaglijke, innemende kleur is.

Combinaties
Aangezien bruin uit meerdere kleuren is samengesteld gaat het perfect samen met heel wat tinten. Ze geven andere kleuren diepte en een onverwachte uitstraling.

Chocolade heeft maximaal effect naast contrastkleuren. Voor een warm interieur zijn bijvoorbeeld bruin en oranje een erg goede match. Het bruin tempert het felle oranje en het oranje brengt meer leven in het bruin.

Neutrale maar intense bruintinten zijn ideaal als overgang tussen warme en koude tonen. Voor een gesofisticeerde en rustgevende sfeer kies je voor een combinatie van chocolade met beige, crŤme of zandkleur. Voor geraffineerde accenten combineer je bruin met turkoois, terwijl je met heldergroen een actuele look bekomt. Voor een meer dynamisch interieur kan je je muren opvrolijken met intense kleuren als fuchsia, verleidelijk rood, anijsgroen of turkoois.

Opletten!
Bruin verliest zijn levendigheid als er niet voldoende licht in de kamer binnenvalt. Met de juiste belichting komt deze prachtige kleur echter helemaal tot leven.

Welke kleur ben jij? Doe de test!


© InfoTalia.com | Privacy Policy | Cookie Policy

HOME

energie

immo

gazon

interieur