wonen en leven
energie
bouwen & verbouwen
interieur
immo & verhuis
InfoTalia  >  wonen  >  Wonen - Immo - Financieel

Looptijd van het woonkrediet

De looptijd van een woonkrediet kan tussen de tien jaar en de veertig jaar liggen. Jij en alleen jij beslist hoe lang die duurt. Maar waar moet je rekening mee houden?

Intresten betalen:
Hoe korter de looptijd van het woonkrediet is, hoe minder interesten je moet betalen aan je financiŽle instelling. Doordat de intresten berekend worden per jaar zijn deze automatisch gekoppeld aan de looptijd van het krediet. 

Inschatting van de toekomst
De inschatting van eventuele problemen wordt moeilijker naarmate de looptijd van het woonkrediet toeneemt.

Maandelijkse afbetalingen
Hoe langer de looptijd van de hypotheek is, hoe lager de maandelijkse aflossingen worden doordat het kapitaal dat je terug moet betalen, gespreid kan worden over een langere periode. Vanzelfsprekend is wel dat het totaal bedrag dat je zult betalen hoger ligt naarmate de looptijd toeneemt.

Je leeftijd
Soms kan je zelf niet kiezen welke looptijd je neemt. Als je bijvoorbeeld 35 jaar bent, is het onwaarschijnlijk dat een financiŽle instelling een woonkrediet van dertig jaar zal toestaan .

Looptijden boven de 30 jaar
Een looptijd van een hypotheek boven de 30 jaar zal je bij heel weinig banken terugvinden. Toch, als je liever over een periode van 35 of 40 jaar betaalt, zal je bij sommige instellingen wel terechtkunnen.

Onthoud:

In het algemeen neem je best een zo kort mogelijke looptijd. Maak echter dat de maandelijkse aflossingen geen aflossingsproblemen met zich kunnen meebrengen.


© InfoTalia.com | Privacy Policy | Cookie Policy

HOME

energie

immo

gazon

interieur