wonen en leven
energie
bouwen & verbouwen
interieur
immo & verhuis
InfoTalia  >  wonen  >  Wonen - Immo - Financieel

Kortingen op jouw woonkrediet

In sommige gevallen worden kortingen toegestaan op woonkredieten. Deze kortingen worden toegekend als je voldoet aan bepaalde voorwaarden. Vraag steeds naar eventuele kortingen en welke de voorwaarden zijn om deze te kunnen krijgen.

InfoTalia plaatst de meest voorkomende kortingen even op een rij:

Korting als klant:

In sommige financiŽle instellingen kan je een korting bekomen als je ook een zichtrekening bij de bank opent waar je je inkomen op laat storten.

Korting omdat je bepaalde verzekeringen van de bank erbij neemt:

Veel banken zullen je maar een voordelig tarief geven als je bij hen ook een brandverzekering, schuldsaldoverzekering en diefstalverzekering neemt.

Korting als het ontleende bedrag niet boven een bepaalde percentage komt:

In bijna alle gevallen krijg je korting als je een woonkrediet afsluit die niet de volledige kosten van de aankoop draagt. Meestal loopt die korting op naarmate het percentage lager wordt. Dat komt doordat de bank meer zekerheid krijgt over de terugbetaling naarmate de prijs van het vastgoed boven het openstaand bedrag van het woonkrediet komt.

Een 100% woonkrediet
In dit geval wordt 100% van de kostprijs van de woning ontleend maar worden de notariskosten gedragen door u.

Een 80% woonkrediet

Dit is een veel voorkomende grens om extra korting toe te kennen. Dat betekent natuurlijk wel dat je zelf de andere 20% van de woning moet betalen plus de bijkomende notariskosten. Hoe lager het percentage komt te liggen ten opzichte van de aankoopprijs van de woning, hoe beter de voorwaarden zullen zijn voor een woonkrediet te krijgen.

Let op: dit artikel is gebaseerd op de wetgeving in BelgiŽ.


© InfoTalia.com | Privacy Policy | Cookie Policy

HOME

energie

immo

gazon

interieur