recepten, koken & voeding
recepten
cocktails & party
koken & keuken
voeding
InfoTalia  >  eten  >  Kookgerei

Tien bakhulpjes

Houd je van bakken? Met deze hulpmiddeltjes haal je in een handomdraai heerlijke taarten uit je oven.

Bakbonen

(Aluminium) bakbonen spreid je uit in de bakvorm die met deeg bedekt is, eventueel op een vel bakpapier. Duw ze steeds stevig tegen de rand. Ze fungeren als gewichtjes en voorkomen scheuren en krimpen tijdens het bakken.

 

Boksbeugel

Deze mengt bloem en boter op een propere wijze.

 

Deegkrabber

Je kent dit hulpje van bij de pizzeria: men verdeelt het deeg zo in gelijke porties. Je kan het ook gebruiken als schraper.

 

Deegplank

Een koele, marmeren deegplank is uitermate geschikt om deeg op uit te rollen. Een klein beetje bloem erop en je deeg zal niet blijven kleven.

 

Deegroller

Schaf je een professionele deegroller aan: een houten exemplaar van ongeveer 38 centimeter met handgrepen. Deze is zwaar en koel genoeg om het deeg makkelijk uit te rollen.

 

Deegrolsteker

Een roller met getande wieltjes laat je lijnen trekken of inkepingen maken in deeg.

 

Deegsnijder

Met deegsnijders kan je ringen uit deeg steken. Eventueel kan je ze ook gebruiken voor ananas, eieren, groenten,... Of wat dacht je van een dubbelgeringde donutsteker? Was deegsnijders na gebruik goed af en droog ze zorgvuldig om roest te vermijden.

 

Deegwieltje

Met dit wieltje met groeven kan je een kartelrand aan pasta maken.

 

Invetkwast

Moet je taartdeeg of bakvormen invetten? Met een investkwastje kom je in alle hoekjes en krijg je gemakkelijk een gelijkmatige laag. Was en droog het kwastje na elk gebruik.

 

Paletmes

Voor een chocoladetopping op een taart is een paletmes erg handig. Je kan het mengsel gelijkmatig uitspreiden en gladstrijken. Bevochtig het mes en je zal zien dat het stukken vlotter gaat.


© InfoTalia.com | Privacy Policy | Cookie Policy

HOME

recepten

feestje

koken

voeding