recepten, koken & voeding
recepten
cocktails & party
koken & keuken
voeding
InfoTalia  >  eten  >  Kookgerei

Scharen in de keuken

Kruiden versnipperen, spek in stukjes snijden, artisjokken onttoppen, een kippenboutje afsnijden, voor deze keukenklusjes is een schaar handiger én veiliger dan een mes. Je kan wel niet om het even welke schaar gebruiken. Kies voor een huishoud-, keuken- of wildschaar.

Huishoudschaar

Een huishoudschaar is multifunctioneel. Een speciale inkeping zorgt ervoor dat je gemakkelijk beenderen van gevogelte kan snijden. Bovendien bevinden zich aan de handvaten nuttige hulpmiddelen zoals een schroevendraaier en een opener.

 

Een schroef die de messen bijeen houdt, zorgt ervoor dat je de huishoudschaar makkelijk kan afwassen of laten slijpen. Als je er rauw vlees mee snijdt, is een grondige reiningsbeurt na elk gebruik noodzakelijk.

 

Keukenschaar

Een keukenschaar heeft langere messen dan een huishoudschaar. Vaak is één mes gekarteld, zodat je gemakkelijk door vlees kan knippen.

 

Je kiest best een schaar met gesmede messen van roestvrijstaal. Dit type schaar moet goed in de hand liggen, want je moet er toch wat kracht op kunnen uitoefenen. Ook hier zorgt een schroef ervoor dat je messen gemakkelijk kan onderhouden.

 

Wildschaar

Een wildschaar heeft kromme messen en is gepunt voor moeilijker snijwerk. Een inkeping zorgt ervoor dat je de botten stevig vast kan houden. Een sterke veer houdt de handgrepen uit elkaar. Ten slotte zorgt de haak onder de handgrepen ervoor dat de schaar veilig opgeborgen kan worden.

 

Reinig een wildschaar goed na gebruik. Let vooral op vleesvocht dat in kleine kieren en gaatjes dringt.


© InfoTalia.com | Privacy Policy | Cookie Policy

HOME

recepten

feestje

koken

voeding