recepten, koken & voeding
recepten
cocktails & party
koken & keuken
voeding
InfoTalia  >  eten  >  Groenten & Fruit

Fruitfiche: Framboos

De kleine rozerode frambozen zijn een ware lekkernij in de zomer bij een lekker fris bolletje ijs. Jong en oud zijn dol op de zoete en sappige vruchten. Daarbij zitten ze nog eens boordevol vitamine C, kalium, calcium en fosfor. Je bevordert dus niet alleen de aanmaak van rode bloedcellen, maar je versterkt tegelijk je botten en je geeft een boost aan de energieregeling en de waterhuishouding in je lichaam.

Seizoen
Van maart tot december kan je de heerlijke vruchtjes verkrijgen. Als je geluk hebt, kan je er in januari ook nog op de kop tikken.

Op de markt
Framboosjes zijn broos, controleer dus altijd goed of de vruchten niet te veel geschonden zijn of niet beschimmeld zijn. Een frisse rozerode tot dieprode kleur is ideaal.

Hoe schoonmaken?
Was de frambozen voorzichtig onder zacht stromend water. Je wilt ze immers niet schenden.

Hoe bereiden?
Je kan frambozen na een wasbeurt in de hand eten, bij een ijsje serveren, er saus van maken of er een coulis van maken door ze te pureren met poedersuiker en citroensap.

Hoe bewaren?
Frambozen kan je niet zo heel lang bewaren. In de koelkast en ongewassen houden ze het nog iets langer uit. Wil je ze voor een langere tijd bijhouden, dan kan je ze ook invriezen.

Lekkere combinaties
Frambozen zijn niet alleen overheerlijk bij het dessert, ze geven ook een unieke toets aan hartige gerechten. Eendenborst of rode poon houden wel van een lekker zoet vleugje frambozencoulis.

Tip
Vul frambozen aan met aardbeien als je je dagelijkse portie fruit wilt eten. Je zal zien dat dat een pak scheelt qua prijs. Framboosjes zijn namelijk erg duur.

Gerechten

Smoothie: perzik, banaan, framboos

Pannenkoeken, gevuld met frambozen en gemberroom

Frambozenchocolademousse


© InfoTalia.com | Privacy Policy | Cookie Policy

HOME

recepten

feestje

koken

voeding