recepten, koken & voeding
recepten
cocktails & party
koken & keuken
voeding
InfoTalia  >  eten  >  Griekse keuken

Vlees en Vis

Vis en schaaldieren

Twintig procent van Griekenland bestaat uit eilanden en het is, zelfs in het binnenland, nooit verder dan 150 km van de zee. Het is dan ook niet verwonderlijk dat vis vaak op het menu staat. Elk kustdorpje heeft zo zijn eigen specialiteiten en tradities. Er is wel ��n ongeschreven regel: een grote vis hoort op de grill, kleine visjes worden in de pan klaargemaakt, of meteen in de soep verwerkt.
Probeer eens de gegrilde octopus of de knapperig gefrituurde inktvisringen met feta, in olijfolie gebakken ansjovisjes, mossels met honing, peterselie en munt, sardientjes of sprot. Een delicatesse is ook de met vis gevulde koolrolletjes in tomatensaus.

 

Zo maak je een lekkere zeevruchtenpilaf. 

Lamsvlees

Een van de specialiteiten op de Cycladen zijn de overheerlijke, gevulde lamsboutplakken (jemisto bouti arniou se fetes). Het gaat hier om lamsboutjes met knoflook, olijfolie, pijnboompitjes, verse spinazie, uitjes, venkel, dille, munt en rozijnen. Vaak worden ze geserveerd met rijst en salade.
Weet dat een Griekse slager werkt met grote maten en gewichten. Kleine porties zijn nauwelijks te verkrijgen zodat je soms een lam in zijn geheel mee moet nemen. Bij volwassen en grotere dieren worden eveneens grote stukken verkocht, zoals een schouder bijvoorbeeld.

 

Recept: gevulde lamsboutplakken.


© InfoTalia.com | Privacy Policy | Cookie Policy

HOME

recepten

feestje

koken

voeding