recepten, koken & voeding
recepten
cocktails & party
koken & keuken
voeding
InfoTalia  >  eten  >  Canarische keuken

Vleesgerechten

Vlees eten op de Canarische eilanden was vroeger lang een uitzondering. Nu wordt het nog steeds vooral bij bijzondere gelegenheden gegeten. Er wordt vaak conejo (konijn) gegeten – vandaar dat de Canariërs de bijnaam 'conejeros' hebben – maar ook geitenvlees vind je in veel gerechten. Het eten van varkens- en rundsvlees is overgewaaid uit het Spaanse vasteland en de beste solomillos (lendenstukken) komen uit Argentinië. De eilandbewoners bereiden het vlees graag ‘en adobo’; ingelegd in een marinade van knoflook, oregano en olie. Vervolgens wordt het vlees gebakken of gegrild.

Puchero Canario
Het populaire gerecht 'puchero canario' is een stoofschotel op basis van zoete aardappelen, maïs, kikkerewten, kool, uien, wortelen, tomaten, pompoen, vlees (meestal varkensvlees, soms rundsvlees), spek en chorizo. De groenten worden gekozen in functie van het seizoen. Het is een erg goedkoop en gezond gerecht en je vindt het in de meeste dorpsrestaurantjes.

Pata de Cerdo
Pata de cerdo is een malse, sappige varkenspoot met een kruidig korstje eromheen. Het is een hemels gerecht en erg populair op de Canarische eilanden. Het wordt geserveerd als bocadillo in fijne plakjes op brood of als tapa en kan zowel als ontbijt als als middagmaal (geserveerd met aardappelen en sla) worden gegeten. Tegenwoordig worden de varkenspootjes ook vervangen door gewoon varkensgebraad.
Recept pata de cerdo

Ropa vieja
Ropa vieja is een gerecht uit Gran Canaria. Het klinkt niet meteen veelbelovend, want het betekent letterlijk 'oude kleren' aangezien je voor dit stoofgerecht restjes vlees kan gebruiken van puchero canario. Deze worden gekruid en samen met groenten, tijm, wijn en kikkerwten gebakken in een pan.

Conejo frito en salmorejo
Konijn gemarineerd in een saus op basis van olie, azijn, komijn en rode peper.
Recept konijn in salmorejosaus


© InfoTalia.com | Privacy Policy | Cookie Policy

HOME

recepten

feestje

koken

voeding