recepten, koken & voeding
recepten
cocktails & party
koken & keuken
voeding
InfoTalia  >  eten  >  Brood bakken

Verschil tussen ovengebakken brood en brood uit een broodmachine

Er zijn enkele verschillen tussen het bakken van brood in een broodbakmachine of in de oven. We zetten ze hieronder snel even op een rij:

Korstvorming
Het grote verschil tussen beide bakwijzes is dat bij een broodbakmachine de overgang tussen rijzen en bakken een trage overgang is.
Als je daarentegen een oven gebruikt, geeft het grote temperatuurverschil een schok ( inschiettemperatuur ) en dit geeft je brood een v��l betere korst.

Gat in de bodem
Voor velen ��n van de grote nadelen van broodbakmachines. De kneedhaak laat een gat achter in je brood.

Vorm
Brood uit een broodbakmachine heeft een vaste vorm.
Dit heeft zijn voordelen: je brood is steeds mooi en gelijk gevormd. Nadeel hierbij is dat je niet kan  vari�ren met vormen.

Meerdere broden en kleine broodjes
Als je meerdere broden in ��n keer wenst te bakken ( voor v��l mensen of gewoon om ze in de diepvries te steken ) is het handig om de oven te gebruiken. Met een broodbakmachine ben je steeds gelimiteerd tot het maken van ��n brood tegelijk.

Omvang van je brood
Bij een broodbakmachine ben je beperkt tot de maximum inhoud van het bakblik. Op zich hoeft dit nadeel niet echt zwaar te wegen. De enkele keren dat je een groot of speciaal brood wenst te bakken waarbij je broodbakmachine te klein is, zullen zeldzaam zijn.

Kneden en rijzen
Veel mensen vinden brood bakken in de oven nostalgisch en een leuk werkje maar vergeet niet dat dit brood vooraf goed moet gekneed worden en ook dient te rijzen. Dit zijn minder leuke werkjes en ze zijn vooral heel tijdrovend.

Conclusie
Als je thuis brood wilt bakken is een broodbakmachine geen overbodige luxe. Ben je dan eens in een nostalgische bui of wil je echt iets speciaals dat je broodbakmachine niet aankan, dan kan je nog steeds eens je oven gebruiken.


© InfoTalia.com | Privacy Policy | Cookie Policy

HOME

recepten

feestje

koken

voeding