wonen en leven
energie
bouwen & verbouwen
interieur
immo & verhuis
InfoTalia  >  wonen  >  Badkamer & Toilet

High tech accessoires voor de badkamer

De nieuwste badkameraccessoires zien er niet alleen trendy en modern uit, ze bieden ook tal van praktische voordelen.

Badkamerspiegels met een extra

In de badkamer kan een spiegel niet ontbreken. Boven de lavabo(Ďs) breng je best een grote spiegel aan. Wist je dat er zelfs verwarmde spiegels bestaan die niet aandampen? Of wat dacht je van een spiegel met zijluiken? Zo kan je jezelf langs verschillende kanten bewonderen. Top of the bill is de wireless mp3 shower mirror: een hightech spiegel met waterdichte, ingebouwde speakers waarop je gewoon je mp3-speler aansluit. Bovendien beslaat de spiegel niet. Daarnaast zijn er ook spiegels verkrijgbaar met radio en klok.

 

Scheert manlief zich nat, dan komt een scheerspiegel goed van pas: een draaibare en uittrekbare spiegel, die vaak vergrotend werkt. Voor dames is zoín scheerspiegel ook handig. Het is een goed alternatief voor een make-upspiegel; met de vergrotende kant epileer je je wenkbrauwen en de gewone weergave is ideaal als je je wil schminken zonder dat je een halve meter naar voren moet buigen.

 

Huisurinoir en elektronische bidet

50 jaar geleden dook steevast een bidet op in de badkamers: een laag, ovaal zitbadje voor de intieme hygiŽne. De bidet is nu terug van weggeweest, zij het in een andere vorm.

 

In de nieuwste badkamers voorziet men ruimte voor een huisurinoir. Voordelen van een urinoir: je verbruikt veel minder water en het is hygiŽnischer. Er bestaan zelfs exemplaren met een afsluitbare deksel en een geurfilter.

 

Meer nog, de technologie deed mee zijn intrede met de vernieuwde aandacht voor de bidet. Tegenwoordig kan je een elektronisch bidet kopen in de vorm van een speciale toiletbril die je eenvoudigweg op je toilet monteert. In deze toiletbril verwerkte men een douchekop en een droger. Na een plasje worden je intieme delen automatisch gereinigd met het verwarmd water met een druk op de knop. Daarna volgt de droogbeurt.

 

De nieuwste bidetbrillen bieden tal van mogelijkheden. Zo kan je opteren voor een speciale massagestand, voor een heen en weer gaande douchekop, een zelfreinigende douchekop, een geurfilter, zelfs afstandsbediening.

 

Elektronische kranen

De nieuwste elektronische kranen beschikken over een detectiesysteem net zoals op publieke plaatsen. Een microprocessor controleert de gang van zaken, zodat je indien nodig je handen grondig kan wassen. Je kan allerlei opties instellen zoals de maximale looptijd van water en een vaste watertemperatuur. Er bestaan zelfs handenvrije verdeelsystemen voor vloeibare zeep. Comfort terwijl je rationaal omspringt met water en energie, zeg maar. Bovendien zorgt deze kraan voor minder onderhoud, want er komen geen vieze vingerafdrukken op.

 

Vuilwerend keramiek

Een onderhoudsvriendelijke badkamer, daar droomt iedereen van. Het is bovendien werkelijkheid aan het worden, want fabrikant Keramag ontwikkelde vuilwerend keramiekglazuur KeraTect voor wastafels en toilet. Vroeger waren er ook wel modellen verkrijgbaar met een vuilwerende coating waardoor kalk en vuilaanslag tot een minimum beperkt werden, maar deze coating moest zeer zorgvuldig behandeld worden. Tegenwoordig is de coating vervangen door aanpassingen bij het productieproces: de coating wordt nu in het glazuur gebakken waardoor die zelfs tegen agressieve detergenten bestand is....  Dat leidt tot een ontzettend gladde en zo goed als poriŽnvrije keramiek zodat bacteriŽn en vuil zich er niet ophopen of op hechten. Zo wordt schoonmaken een pak eenvoudiger.


© InfoTalia.com | Privacy Policy | Cookie Policy

HOME

energie

immo

gazon

interieur