wonen en leven
energie
bouwen & verbouwen
interieur
immo & verhuis
InfoTalia  >  wonen  >  Wonen - Interieur - Aroma in huis

Potpourri, een geurig extraatje in je interieur

Een potpourri in je interieur oogt niet alleen decoratief, met een goed gekozen geur kan je ook de sfeer van je interieur bepalen naargelang het seizoen en de functie van de kamer.

Wat is een potpourri?
Potpourri is een verzamelnaam voor een aromatische mengsel dat je interieur opfleurt. Oorspronkelijk was het een vochtig mengsel, maar om esthetische redenen en omdat droge potpourri's langer kunnen gebruikt worden hebben deze vochtige potpourri's plaats moeten ruimen. Een potpourri bestaat uit volgende ingrediŽnten:

  • Bloemen
  • Bladeren
  • Kruiden en specerijen
  • Fixeermiddel

Omdat de geur van gedroogde bloemen of kruiden niet ver draagt wordt er veelal een etherische olie aan toegevoegd.

Waar kan een potpourri gebruikt worden?
Een potpourri kan je vooral gebruiken op plaatsen waar je veel komt zoals de eetkamer, badkamer, slaapkamer of living. Ook in de hal is een potpourri leuk om je gasten bij het binnenkomen te verwennen met de heerlijke geuren en kleuren. De gebruikte potpourri is afhankelijk van de plaats en de sfeer die je wil creŽren. In de badkamer kan je bij voorkeur een frisse, activerende geur gebruiken met lichte kleurtinten en in de living een rustgevende diepgaande achterliggende geur in  herfstkleuren. Er zijn verschillende soorten verkrijgbaar in de handel, afhankelijk van het seizoen.

Hoe maak je potpourriballen?
Een potpourribal kan je maken door een polystyreen bal door een kleurloos en geurloos plakmiddel te draaien. Vervolgens bedek je de potpourribal met de potpourri.

Groot aanbod
In de handel is een zeer groot aanbod te verkrijgen. Potpourri heeft wel de eigenschap om na een tijdje de frisheid en geur te verliezen. Plaats daarom tijdig een nieuwe potpourri.


© InfoTalia.com | Privacy Policy | Cookie Policy

HOME

energie

immo

gazon

interieur