tuinieren en genieten
plantengids
kind & tuin
gazon
tuinieren
InfoTalia  >  tuin  >  Plezier in de tuin

Alle opzetbare zwembaden op een rijtje

Ben je op zoek naar een zwembad waarvoor je niet te diep in je beurs moet tasten? Dan is een opzetbaar zwembad misschien wel iets voor jou. Het is even verfrissend als een ingebouwd zwembad en staat garant voor evenveel waterpret.

Waarom een opzetbaar zwembad kiezen?
Naast het voordelige prijskaartje heb je nog heel wat voordelen aan een opzetbaar zwembad in je tuin. InfoTalia geeft je een overzicht:

  • Een opzetbaar zwembad heeft niet per se een filtersysteem nodig, dat bespaart je plaats en natuurlijk geld.
  • De plaatsing van een bovengronds zwembad is zo gebeurd. Bij de grote en ingewikkelde exemplaren kan je misschien wel een tijdje werk hebben. Toch is de tijd die je eraan besteedt een peulschil in vergelijking met de tijd die je nodig hebt voor het installeren van een ingebouwd zwembad.
  • Vele (maar niet alle) opzetbare zwembaden zijn verplaatsbaar. De ene al wat gemakkelijker dan de andere natuurlijk. Elke zomer een andere plaats? Het zwembad binnen opbergen tijdens de koude maanden van het jaar? Het zwembad meenemen als je verhuist? Geen probleem! Op die manier hoef je geen deel van je tuin voorgoed op te offeren.

Soorten
Opzetbare zwembaden zijn big business. Vooral in de zomermaanden stijgt hun verkoop enorm. Om aan de behoeften van de klanten te voldoen, zijn er talloze soorten opzetbare zwembaden in verschillende groottes, vormen en dieptes.

Opblaasbaar zwembad
Een opblaasbaar zwembad is ideaal voor de allerkleinsten want het heeft de kleinste, ondiepste en fantasierijkste modellen. Zo’n zwembadjes kan je in minder dan een halfuurtje opstellen en vullen met water. Het leuke is dat het weinige water snel opwarmt door de zon en dat maakt het voor je kleintje erg aangenaam. Een opblaasbadje is heel leuk voor de eerste watergewenning. Laat je kind dus naar hartelust rondkruipen in het lage water.

  • Let er bij de aankoop op dat de bodem niet te glad is en controleer of de randen stevig genoeg zijn zodat je kind er al zittend tegenaan kan leunen.
  • Hou je kind goed in de gaten als hij of zij in het badje zit. Laat je kind nooit alleen achter.
  • Kleine kinderen koelen snel af door water. Grijp op tijd in als je ziet dat je kind het koud heeft. Droog hem of haar af en doe hem of haar warme kleren aan.

Uiteraard zijn er ook grotere opblaasbare zwembaden beschikbaar waar je met het hele gezin in kan. Bekijk de verschillende modellen in de detailhandel en kies het zwembad dat bij jou, je gezin en je tuin past.

Van verplaatsbaar tot vast opzetbaar zwembad
Opblaasbare zwembaden zijn dan wel goedkoop en gemakkelijk op te stellen, ze zijn niet echt diep en niet altijd even stevig. Grotere en vooral diepere opzetbare zwembaden vergen enige tijd om op te zetten, maar ze zijn veel steviger en je hebt er een echt zwembadgevoel in.
Er zijn zowel opzetbare zwembaden met zachte zijwanden als met harde zijwanden. Het zwembad met de zachte zijwanden bestaat uit een groot zeil dat ondersteund wordt door een metalen constructie. Zo’n zwembad is niet zo heel moeilijk te installeren en er bestaan exemplaren van anderhalve meter diep. Een zwembad met een harde zijwand is iets moeilijker om op te stellen. Je hebt modellen in hout, aluminium, staal of een combinatie daarvan. Dat laatste type is dan wel een opzetbaar zwembad, het is gekkenwerk om het elke zomer op te zetten en af te breken. Hou er dan ook rekening mee dat zo’n zwembad waarschijnlijk lange tijd op dezelfde plaats in je tuin zal staan. 

Lees hier hoe je je zwembad veilig kan maken voor je kinderen.

Opzetbaar zwembad verfraaien
Meestal is een opzetbaar zwembad in je tuin niet zo’n mooi zicht. Vooral de onverplaatsbare exemplaren kunnen je na verloop van tijd de keel uithangen. Met een planken vloer of tegels rond het zwembad – je kan kiezen tussen bovenaan aan de zwembadrand of onderaan op de grond – kan het geheel in ieder geval erg attractief gemaakt worden. Zelfs de weinig aantrekkelijke wanden van een opzetbaar zwembad kan je verbergen met tegels, kiezelbeton of betonverf. Ook een aangepaste tuinarchitectuur met planten, stenen en waterornamenten kan de ruimte rond het zwembad aantrekkelijker maken.

 

Waarom geen zandbak in de tuin?

Waarom geen trampoline in de tuin?

Misschien is een schommel wel iets voor jou?


© InfoTalia.com | Privacy Policy | Cookie Policy

HOME

tuinieren

plantengids

gazon

kind & tuin