tuinieren en genieten
plantengids
kind & tuin
gazon
tuinieren
InfoTalia  >  tuin  >  Gazon problemen - plagen

Mieren in je gazon

Ze lijken onbeduidend. Zeker in je gazon. Maar eens ze massaal aanwezig zijn of bijtgrage soorten je kinderen pesten, is het misschien tijd om in te grijpen.

Zijn mieren niet nuttig?
Er zijn meer dan 50 soorten mieren in ons land en één nest kan duizenden mieren tellen. Als dit in een moestuin of in beperkte mate in je gazon gebeurt is het meer dan nuttig want ze zorgen voor verluchting in de grond. Een andere zaak wordt het als ze je perfecte gazon omwoelen met zandheuveltjes of ze agressief bijten ter bescherming van hun nest.

Zijn mieren schadelijk?
Als je geen allergie hebt, veroorzaakt een mierenbeet enkel irritatie en jeuk. Hun bestrijden is dus om die reden niet echt nodig.

Ook als de mieren geen waar oorlogsveld van je gazon maken en bewoners of bezoekers geen last hebben van de mieren, zou ik opteren om de mieren hun gang te laten gaan. Je gazon kan er best tegen.

In de andere gevallen kan je de mieren indijken of zelfs volledig proberen verwijderen van je gras.

Mieren bestrijden
Er zijn tal van mogelijkheden om verlost te worden van mieren. In elk tuincentrum kan je mierenverdelgers vinden. Kies hier voor een snelwerkend middel dat onschadelijk is voor mens en dier. Je hebt bijvoorbeeld in de handel enkele producten die je, vermengd met water, over je gazon verspreidt en eens dit water opgedroogd is, kan je het gazon weer kan gebruiken als ervoor.

Zoeken de mieren hun weg naar binnen of wens je een alternatieve manier van verdelgen dan lees je best ook even het artikel: invasie van mieren


© InfoTalia.com | Privacy Policy | Cookie Policy

HOME

tuinieren

plantengids

gazon

kind & tuin