recepten, koken & voeding
recepten
cocktails & party
koken & keuken
voeding
InfoTalia  >  eten  >  taarten bakken

Hoe best een taart bewaren?

Eens je taart gebakken, is de bewaarbaarheid niet oneindig. Lees hier hoe je best je taart bewaart en hoe lang je dit kan doen.

Je taart vers bewaren
Eens je een biscuit of cake gebakken hebt kan je deze ��n tot twee dagen op kamertemperatuur bewaren. Dek de taart af met plastic folie of bewaar in een afgesloten blikken of plastiek doos. Wanneer je je taart in de koelkast bewaart blijft hij een week goed. Dek de taart ook in de koelkast af met plastic folie.

Je taart invriezen
Soms kan het handig zijn een taart in reserve te hebben. Als je er last minute een nodig hebt hoef je dan geen tijd meer in de oven te steken in het bakken van de taart. Je kan je taart daarom in de diepvriezer bewaren, dan blijft deze twee tot drie maanden goed.

Zorg dat je taart volledig is afgekoeld vooraleer hem in te vriezen. Pak de taart goed in, zodat er zeker geen vocht bij kan. Hiervoor  kan je aluminium- of huishoudfolie gebruiken. Als je genoeg plaats hebt in je diepvriezer kan je de taart ook in een doos invriezen. Steek de doos dan eerst in een goed afgesloten plastieken pedaalemmerzak.

Wanneer je de taart wil ontdooien moet je toch een paar uur tijd rekenen. Best zet je de taart de avond voor je hem nodig hebt in de koelkast zodat hij �s nachts kan ontdooien. Afhankelijk van de grootte van de taart is er meer of minder tijd nodig voor het ontdooien.


© InfoTalia.com | Privacy Policy | Cookie Policy

HOME

recepten

feestje

koken

voeding