recepten, koken & voeding
recepten
cocktails & party
koken & keuken
voeding
InfoTalia  >  eten  >  Canarische keuken

Groenten

Aardappelen

De 'papas' werden in de 17de eeuw ge�ntroduceerd op de Canarische eilanden. De Spanjaarden voerden ze in vanuit de Nieuwe Wereld. Er worden vandaag wel vijftig verschillende soorten verbouwd. De lekkerste zijn de kleine papas bonitas, met een erg fijne schil en de papas negras, de zwarte vari�teit die lijkt op een truffel en oorspronkelijk uit Peru komen. Ze zijn stevig, maar toch zacht en hebben een intense, zoete smaak. Papas worden verbouwd in bergachtige gebieden, tussen de 500 en de 1000 meter hoogte, en vooral op Noord-Tenerife. Papas arugadas is het meest bekende gerecht van de Canarische eilanden.

Linzen

Op het eiland Lanzarote worden linzen verbouwd. Ze lijken niet als gewone linzen maar zijn klein en groenachtig van kleur. Omdat deze soort vooral uit Lanzarote komt, worden ze ook de linzen van Lanzarote genoemd. Ze hebben een harde schil. Canari�rs maken er graag soep mee die ze dan opdrinken met een hardgekookt eitje erbij.

Recept: Canarische linzensoep

 

Tomaten

Als banaan het nationale fruit van de Canarische eilanden zou zijn, dan zijn tomaten allicht de nationale groente. Ze zijn in elke Canarische keuken te vinden. De groente vond eind negentiende eeuw zijn weg naar de eilanden en is er gebleven om uit te groeien tot een van de belangrijkste exportproducten van de eilandengroep. Zo worden jaarlijks, vooral als het bij ons winter is, miljoenen dozen naar Europa gebracht. Toch wordt het grootste deel van de oogst, bijna negentig procent, voor eigen gebruik behouden. De tomaten uit de Canarische eilanden zijn, net als de bananen, zoeter van smaak, ze zijn ook tegelijk sappig en vlezig. Kortom, erg lekker!


 


 

 

 


 


© InfoTalia.com | Privacy Policy | Cookie Policy

HOME

recepten

feestje

koken

voeding