wonen en leven
energie
bouwen & verbouwen
interieur
immo & verhuis
InfoTalia  >  wonen  >  Verhuizen - Dit moet je regelen

Internet, telefoon en Televisie overplaatsen naar je nieuw adres bij een verhuis.

Nu zowat iedereen dagelijks het internet gebruikt en op regelmatige basis zijn televisie aanzet, kan je maar best niet zonder vallen tijdens je verhuis. Wat je hiervoor dient te doen en wanneer lees je hier...

Wat vragen en wanneer
Wees zeker: contacteer je nieuwe telecompartner 4 weken voor het verhuizen en vraag:

  1. Of er reeds een aansluiting van je nieuwe telecompartner is in je nieuwe woning.
    Dit kan je natuurlijk ook navragen bij de vorige bewoners of huiseigenaar maar 100% zeker ben je pas na contact met je telecompartner want soms betreft het een oude aansluiting die vervangen dient te worden of nog een update moet krijgen.
  2. Of er werken dienen uitgevoerd worden om de aansluiting te activeren ( kabel trekken, ... )
  3. Wanneer er iemand langs kan komen voor de activatie zelf.
    -> Vergeet ook niet het uur te vragen ( in het slechtste geval voor- of namiddag ).
    Ben je er tijdig bij dan kan dit evenueel op je verhuisdag maar dan dient er steeds iemand aanwezig te blijven.
  4. Wat kan blijven op de oude locatie en wat verhuis je mee naar je nieuwe huis? ( Digibox / Digicorder, modem, ... )

Er is reeds een kabelaansluiting ( Telenet ) aanwezig op het nieuwe adres: contacteer Telenet minimum drie weken op voorhand om langs te komen op je nieuwe adres. Je kan dit ook regelen via Mijn Telenet. 
Voor een telefoonaansluiting ( Belgacom ) neem je sowieso minimum 4 weken op voorhand.

Vergeet na je verhuis je oude aansluiting niet op te zeggen. In de meeste gevallen verloopt dit automatisch maar vraag schriftelijke bevestiging ( eventueel per mail )

Internet en digitale televisie overzetten naar je nieuw adres
Als je klant blijft bij dezelfde telecomprovider ( kabel of telefoon ) en er is reeds een kabelaansluiting of telefoonaansluiting op je nieuwe adres, is overschakelen een kwestie van minuten. Er komt een technisch persoon langs op je nieuwe locatie die je internet en digitale tv daar activeert. Automatisch wordt je internet en TV op je oude adres stopgezet.

Nog geen kabel aanwezig?
In zeldzame gevallen is er nog geen kabelaansluiting aanwezig en dan moet je op wat meer tijd rekenen. Is er een kabeldoos aanwezig op de privégrond van je woning ( in steden is dit aan de gevel, op het platteland is dit eerder een kleine, grijze schoendoos gekoppeld aan een ondergrondse kabel ) dan kan een aansluiting gebeuren binnen de twee weken.

Dient er echter op de openbare weg gewerkt te worden, al is het maar één tegel verplaatsen, dan dient er een aanvraag te gebeuren bij de gemeente. Op zich vormt dit geen probleem want je provider regelt dit volledig maar het kost je wel 2 weken extra wachttijd.

Nieuwbouw en grote verbouwingen
Als je een nieuwe woning plaats kan er uiteraard geen bestaande aansluiting zijn. Ook bij grote verbouwingen is deze kans groot. Het is dus zaak om hier tijdig een afspraak te maken om je aansluiting tijdig in orde te hebben. Reken bij een nieuwbouw zeker 6 weken. Hou de bouwplannen bij de hand als de technieker van je provider langs komt.

Bij een verkaveling of bij appartementen ligt het aansluitingspunt van je woning soms te ver van een distributiepunt en heeft men een nieuwe ( extra ) distriebutiepunt nodig. Indien dit het geval is spreekt men van een netwerkuitbreiding. Deze netwerkuitbreiding heeft een meerkost. Informeer tijdig.

TIP: bij nieuwbouw of verkaveling kunnen de kosten eventueel gedeeld worden in plaats van dat enkel de eerste aanvrager deze op zich neemt.

Opzeggen contract en overstappen naar nieuwe telecompartner ( internet en/of TV )
Het overstappen van provider ( telecompartner ) gebeurt in België zo goed als direct. Je hoeft dus niet te wachten tot het einde van de maand of net enkele dagen zonder internet aansluiting te zitten.

Eens je overstapt, bigen, midden of eind van de maand, wordt het oude contract stop gezet. De laatste factuur van je oude provider zal dan een slotrekening bevatten.

Ook al loopt het automatisch, best toch even contact opnemen met je oude provider om zeker te zijn dat het abonnement niet blijft lopen.

Wat mag blijven en wat moet je meenemen?

Telefoonnummer overplaatsen
Als je een nummer wilt overplaatsen wacht dan zeker tot na de nieuwe aansluiting om je oude te  annuleren. Zo voorkom je dat je telefoonnummer verdwijnt bij het schrappen van je contract.

Henb je een vaste lijn maar verhuis je naar een andere telefoonzone, dan dien je een nieuw telefoonnummer aan te vragen.

Kosten van een verhuis
Verhuizen kost op vele manieren geld en ook het overschakelen van je telecompakket kost geld. Bij Belgacom betaal je bijvoorbeeld 49 euro voor een verhuis en bij Telenet 50 euro.

Dit is ook het moment dat je telecompartner je extra diensten zal proberen slijten. Denk goed na en kijk of je ze echt nodig hebt. Is dit zo, is de kans groot dat je telecompartner je een extra goed voordeel zal doen omwille van je verhuis.

Bereikbaar blijven tijdens je verhuis
Je bent nooit zeker dat alles zo vlot zal verlopen als beloofd dus neem het zekere voor het onzekere en neem een doorschakeling naar je mobiele telefoon.  Zo ben je steeds bereikbaar voor helpende handen en ongeruste buren...

Noteer belangrijke adressen, afspraken en telefoonnummers zodat je enigszins voorbereid bent op enkele uren zonder internet.

OPGELET: vermeld nooit de dag waarop je verhuist op sociale netwerken zoals FaceBook. Dit geeft dieven ( van meubels, tv, werktuigen, ... ) enkel de pap in de mond. Wacht tot na de verhuis en schrijf 'onze eerste foto in ons nieuw huisje.' Even leuk voor vrienden en familie en een pak veiliger!!


© InfoTalia.com | Privacy Policy | Cookie Policy

HOME

energie

immo

gazon

interieur