wonen en leven
energie
bouwen & verbouwen
interieur
immo & verhuis
InfoTalia  >  wonen  >  Retro-interieur

Origineel kamerscherm

Wat dacht je van een origineel kamerscherm in je interieur?

Met een oude houten deur, creŽer je heel eenvoudig een origineel kamerscherm dat past binnen je interieur. Geef het scherm een retrotoets door te kiezen voor een fel kleurtje of een bijzondere stof! Wat heb je nodig?

- een stevige, houten deur
- een decoupeerzaag of figuurzaag
- schuurpapier
- witte grondverf of primer
- verf op waterbasis in een kleur naar keuze
- acrylvernis
- ietwat transparante stof naar keuze
- een elektrische nietmachine
- smalle sierlijsten van een ŗ twee centimeter (te koop in de doe-het-zelfzaken)
- schroefjes
- een schroevendraaier
- 4 scharnieren

Stap 1: Zaag de deur verticaal in drie delen. Decoupeer in elk deel een smalle rechthoek.

Stap 2: Schuur het hout glad en breng een laag witte grondverf aan. Eenmaal droog, verf je het hout in een kleur naar keuze. Werk het geheel af met een laagje vernis. Verf en vernis ook de smalle sierlijsten op deze manier.

Stap 3: Meet nauwkeurig de grootte van de rechthoekige uitsnijdingen in de houten panelen. Knip telkens een lap stof uit van dezelfde grootte. Trek de stof goed strak en niet de lappen in de rechthoekige openingen vast.

Stap 4: Verberg vervolgens de nietjes met de smalle sierlijsten. Aan de vier zijden van de rechthoekige openingen schroef je aan beide kanten de op maat gezaagde sierlijsten vast in de houten panelen.

Stap 5: Verbind de drie panelen aan elkaar door telkens op twee verschillende hoogtes een scharnier aan te brengen. Om een zigzaglijn te bekomen, schroef je eerst twee scharnieren aan de voorkant van het eerste en tweede paneel. Vervolgens schroef je twee andere scharnieren aan de achterkant van het tweede en derde paneel.

Tip: Plaats het kamerscherm eens voor het raam. Het zonlicht dat door de transparante stof naar binnen valt, zorgt gegarandeerd voor een gezellige sfeer in de ruimte. 


Doe de test: Welke designstoel past bij jou?


© InfoTalia.com | Privacy Policy | Cookie Policy

HOME

energie

immo

gazon

interieur