wonen en leven
energie
bouwen & verbouwen
interieur
immo & verhuis
InfoTalia  >  wonen  >  Retro-interieur

Retrostoel

CreŽer stap voor stap je eigen retrostoel!

Kies een opvallende stof die bij je nieuwe retro-interieur past en herbekleed je oude gestoffeerde stoelen. De stoelen krijgen binnen de kortste keren een heel andere uitstraling! Wat heb je nodig?

- een oude stoel met een gestoffeerde zitting
- een tang
- staalwol
- schuurpapier
- witte grondverf of primer
- verf op waterbasis in een kleur naar keuze
- acrylvernis
- stof voor de bekleding
- vulling
- een elektrische nietmachine
- strips stofferingnagels
- een hamer

Stap 1: Verwijder de versleten bekleding en vulling van de stoel. Haal ook de oude stofferingnagels weg met een tang.

Stap 2: Schuur het houten frame van de stoel glad met schuurpapier. Breng een laag witte grondverf aan. Eenmaal deze laag droog is, verf je de stoel in een kleurtje. Vervolgens werk je het houten kader af met een laagje vernis.

Stap 3: Knip drie lagen vulling uit ter grootte van de stoelzitting. Plaats de vulling op het zitvlak en niet het geheel zorgvuldig vast aan het houten frame. Zorg er voor dat de vulling perfect past op de zitting.

Stap 4: Meet vervolgens nauwkeurig hoe groot de lap stof moet zijn die over de vulling komt. Teken eventueel eerst een patroon op papier alvorens in de stof te knippen. Plaats de op maat uitgeknipte stof over de vulling en trek het geheel goed strak. Vouw de randen en de overtollige bekleding aan de hoeken naar binnen zodat enkel de mooie bovenzijde van de stof nog zichtbaar is. Niet de stof nauwgezet vast aan het houten frame.

Stap 5: Verberg de nietjes met stofferingnagels. Kies strips in plaats van individuele siernagels, met zulke strips bekom je immers een rechtlijniger resultaat. Sla de nagelstrips zorgvuldig in met een hamer.


Doe de test: Welke designstoel past bij jou?


© InfoTalia.com | Privacy Policy | Cookie Policy

HOME

energie

immo

gazon

interieur