wonen en leven
energie
bouwen & verbouwen
interieur
immo & verhuis
InfoTalia  >  wonen  >  Je keuken huishouden

Een kraaknette keuken

Een keuken onderhouden vereist wat extra aandacht. Niet alleen met afstoffen en dweilen houd je hem proper. Omdat je er dagelijks met eten bezig bent, moet alles kraaknet zijn. Bovendien zijn er heel wat toestellen die je op een specifieke manier moet reinigen. InfoTalia helpt je daarbij.

Een keuken heeft veel probleemzones. InfoTalia kaart ze allemaal aan. Op vele dingen kan je ook doorklikken!

Koelkast

Een goede koelkasthygiŽne is een must op het vlak van voedselveiligheid. Vergeet naast de binnen- en buitenkant van het koeltoestel, de achterkant en de afsluitrubber niet schoon te maken. Daarnaast zorgen alternatieve geurvreters voor het absorberen van onfrisse geuren. Lees er hier alles over! Nadat je je je koelkast goed gepoest hebt, kan je hem opnieuw inrichten, ook dat kan je hier leren: koelkast inrichten.

Kookplaten

Elke dag ben je druk in de weer om een maaltijd te bereiden. Geen wonder dat er heel wat etensresten achterblijven op je fornuis en je kookplaten. Eenmaal aangekoekt zijn ze erg moeilijk te verwijderen. Met onze tips reinig je traditionele en keramische kookplaten zonder al te veel moeite.

Dampkap

De dampkap boven je fornuis trekt naast kookluchtjes ook vet van de bereide maaltijden aan. Regelmatig de dampkap reinigen is de boodschap.

Oven

In de reclame lijkt het wel kinderspel om je oven te reinigen. Niet alle producten maken echter hun beloftes waar. Met azijn, ammoniak en zout klaar je de klus zonder moeite of kies een goed alternatief uit het warenhuis ( bij voorkeur ecologisch verantwoord ). Ook ovenroosters en -schotels krijg je zo terug proper. Lees hoe je een oven best reinigt.

Magnetron

In de magnetron verhit je maaltijden doorgaans korte tijd op hoge temperatuur. Vooral sauzen willen dan wel eens spetteren of overkoken. Je moet dus af en toe je microgolfoven poetsen en ontgeuren van je magnetron of microgolfoven.

Afvoer

Vet en etensresten veroorzaken verstopte afvoeren. Met als gevolg water dat niet goed doorloopt en geurtjes. InfoTalia biedt jou enkele goedkope trucjes aan om je verstopte afvoer terug proper te krijgen.

Vaatwasmachine

Het lijkt misschien absurd, maar de machine die voor jou de afwas doet, reinigt zichzelf niet. Nochtans blijven er heel wat vet-, kalk- en etensresten achter. Zo krijg je je vaat niet meer proper. Met onze tips om je vaatwasmachine te reinigen, vermijd je dat je de vaatwasser een tweede keer moet laten draaien.


© InfoTalia.com | Privacy Policy | Cookie Policy

HOME

energie

immo

gazon

interieur