wonen en leven
energie
bouwen & verbouwen
interieur
immo & verhuis
InfoTalia  >  wonen  >  Wonen - Interieur - Decoratiemateriaal

Een echt paasinterieur creŽren

Een goede manier om de winter niet alleen van jezelf maar ook van je huis af te schudden, is het een lentefrisse decoratie aan te meten. Met Pasen in aantocht worden de ideeŽn je daarvoor in de mond gelegd. Het loont de moeite om mee te doen. Niet alleen krijgt je huis er een levendige en geÔnspireerde look van, ook de kinderen zullen er dol op zijn!

Geel, geel en nog eens geel

Dť kleur van Pasen is geel. Het is dan ook een must om deze in je interieur te brengen. Zo trek je bijna letterlijk de eerste lentezon naar binnen. Je kan de gele kleur op verschillende manieren in de kijker zetten.

  • Wat dacht je van een geel tafelkleedje of gele kussentjes op je stoelen.
  • Je zou ook hier en daar gele strikjes kunnen aanbrengen. Aan leuningen van stoelen of aan klinken of kasten bijvoorbeeld.
  • Gele bloemen uitzetten, is natuurlijk ook een must. Ga in de tuin of naar de winkel om een bosje paaslelies of gele rozen of tulpen. Geen mooiere bloemen om de lente te vieren.
  • Gele plastic eendjes of kuikentjes in pijpenrager kunnen leuk zijn om op bloemstukjes te zetten.
  • In combinatie met fel- of pastelgroen is geel op zijn best.

Eieren

Pasen is geen Pasen als er geen paaseieren aan te pas komen. In het artikel paaseitjes versieren leer je hoe je zelf de mooiste eieren maakt. Zet ze in mandjes in de keuken, op de schouw, op de eet- en de salontafel. Je kan ze ook op glazen schaaltjes schikken. Met wat stro of groen gras maak je een zacht bedje voor je eitjes. Soms hoef je je eitjes niet eens te schilderen om een mooi effect te hebben. Een combinatie van bruine en witte eieren kan al heel geslaagd zijn!

Paastak

Heb je een struik of boom in je tuin staan? Doe er dan een stevige tak af, ontdoe de tak van de meeste bladeren, zet hem vast in een stevige pot met aarde en hang er eieren aan. Je kan er ook gele strikjes in bevestigen of gele kuikentjes in zetten. Ideaal om op de vensterbank of schouw te plaatsen.

Paashazen

Maak je interieur leuk door de paashaas in huis te laten hoppen. Deze geschenkjes- en snoepjesleverancier met het mandje kan je zelf maken maar kan je ook heel eenvoudig tot leven laten komen door hier en daar pluchen konijntjes in je huis neer te zetten. Iedereen heeft immers wel een pluchen bunny op zolder liggen. Het stof eraf blazen, een leuk plekje uitzoeken en klaar is Kees! Meer van dat? Ga naar de winkel en zoek accessoires waarop een paashaas is afgebeeld. Tegenwoordig vind je in vele winkels paasartikelen.

Paassnoepjes

Paashazen in huis, eieren in huis? Het is pas volledig als er ook snoepjes te vinden zijn. Sla daarom een voorraad chocolade-eitjes in en gebruik ze als decoratie in je huis. Let wel op dat je ze niet op te hete plaatsen zet, of de eieren zullen er al snel niet meer als eitjes uitzien. Geen chocoladefan? Probeer dan eens zelfgemaakte paashaassnoepjes met marshmallows te maken of wat dacht je van gele en groene zure snoepjes in zakjes? Ja, daar zullen je kinderen nog het meest voor uit de bol gaan!


© InfoTalia.com | Privacy Policy | Cookie Policy

HOME

energie

immo

gazon

interieur