wonen en leven
energie
bouwen & verbouwen
interieur
immo & verhuis
InfoTalia  >  wonen  >  Wonen - Interieur - Decoratiemateriaal

Zo lijkt je kleine badkamer veel groter

Vind je de badkamer in je woning veel te klein, maar zie je grote verbouwingswerken niet zitten? Waarom tracht je dan niet de illusie van ruimte te creŽren in je badkamer? Dat doe je zo...

Verticale lijnen in de kleine badkamer††††††††

Verticale lijnen trekken het oog naar boven, waardoor de badkamer hoger lijkt dan ze in werkelijkheid is. Met tegels die zich uitstrekken tot aan het plafond voelt een kleine badkamer groter aan.

Bovenaan de muren een verticale strook aanbrengen met een andere kleur verf, tegels met een verschillend patroon of een afwijkend behangpapierpatroon vormt eveneens een mogelijkheid. Of je kan het oog naar boven trekken met een rand Ė in de vorm van een kroonlijst bijvoorbeeld Ė die het plafond aflijnt om de illusie van hoogte te creŽren in je kleine badkamer.

Lampen en spiegels in de kleine badkamer

Spiegels vormen een ideaal hulpmiddel om diepte, breedte en lengte te creŽren in een kleine kamer. Overdrijf echter niet: ťťn spiegel volstaat doorgaans. Een spiegel helpt ook bij het verspreiden van licht doorheen de kamer.

Heldere douchecabinewanden in plaats van matte wanden creŽren de illusie van meer ruimte en licht. Een douche zonder geraamte vormt helemaal geen visuele barriŤres en past daarom perfect in een kleine badkamer.

Maak gebruik van natuurlijk licht. Een dakraam kan problemen oplossen als de kamer niet in de richting van de zon georiŽnteerd is.

De omtrek van de ruimte verlichten doet de badkamer groter ogen. Bovendien heb je dan geen last meer van donkere hoeken.

Het is eveneens een goed idee om planken te bevestigen aan de muren vlakbij of niet al te ver onder het plafond. Bevestig er lampen onder voor een nog beter resultaat.

Kleur in de kleine badkamer

Eenvoud is het sleutelwoord. Kies bijvoorbeeld geen behangpapier met een druk patroon aangezien je badkamer dan kleiner ťn rommeliger oogt.

Licht gekleurde muren, vloeren en inrichting doen een kamer groter lijken. Gebruik pasteltinten, neutrale kleuren of wittinten.

Tegels in de kleine badkamer

Grotere tegels creŽren een gevoel van ruimte net zoals gecorrigeerde porseleinen tegels. Vanwege de manier waarop deze laatste gemaakt worden, zijn gecorrigeerde porseleinen tegels identiek van vorm, waardoor je smallere voegen en minder visuele storingen bekomt.

Opbergruimte, lavaboís en baden in de kleine badkamer

Het gevoel van ruimte verkrijg je ook met een meer zichtbare betegelde vloer. Zo kan je de voorkeur geven aan hangende in plaats van staande kasten en aan hangende lavaboís of exemplaren op een sokkel. Een ingebouwde wastafel neemt dan weer erg veel vloerruimte in beslag en vermijd je daarom beter.

Houd wel rekening met je opbergbehoeften en voorzie voldoende geschikte opbergruimte zoals een bank waarin je spullen kan opbergen. Rommel verergert de problemen van een kleine badkamer alleen maar. Planken, hangende kastjes of vakken in holtes vormen een goede optie, omdat er dan meer vloer zichtbaar is.

Je ramen dicht bij het plafond plaatsen maakt meer muurruimte vrij voor je opbergbehoeften.

Het toilet in een nis plaatsen zorgt ervoor dat je efficiŽnt gebruik maakt van een kleine badkamer. Boven het toilet kan je een plank plaatsen voor accessoires.

Als je een relaxerend bad in je badkamer wil plaatsen, kies dan een klein maar diep model.

Deuren in de kleine badkamer

Een schuifdeur levert je meer ruimte op dan een normale ophangende deur. Voor een aangename look kan je deze verbergen in een holte in de muur.

Als je een deur met scharnieren kiest, zorg er dan voor muren niet te rommelig lijken, iets wat gemakkelijk voorkomt als je veel handdoekrekken aan de muren bevestigt. Hang handdoeken liever aan de achterkant van de deur.


© InfoTalia.com | Privacy Policy | Cookie Policy

HOME

energie

immo

gazon

interieur