wonen en leven
energie
bouwen & verbouwen
interieur
immo & verhuis
InfoTalia  >  wonen  >  bouwen & verbouwen  >  Trappen & Zoldertrappen

Wat is de kostprijs van een traplift? 10 tips dewelke de prijzen bepalen

De prijs voor een traplift wordt bepaald aan de hand van het soort lift en de installatie van je trap. We nemen de belangrijkste punten even door met jou:
De prijs voor een traplift wordt bepaald aan de hand van het soort lift en de installatie van je trap. We nemen de belangrijkste punten even door met jou:

Een rechte of draaitrap
Belangrijkste item om met rekening te houden is of je een rechte of draaitrap hebt. In het eerste geval spreekt men van een rechte traplift en bij een draaitrap heeft men het eerder over een traplift met bocht.

De meeste voorkomende en ook de goedkoopste lift is de rechte traplift. Deze lift is zowat de standaard in gebruik. Dit is vooral om een traplift gebruik maakt van een rail om naar boven en naar onder te gaan. Meestal is de bevestigde stoel ook inklapbaar zodat er weinig plaats ingenomen wordt van de trap zelf.

Als je echter een traplift met een bocht moet kopen dan zal de rail waarop de stoeltjeslift gemonteerd dient te worden ook een bocht of draai moeten nemen. Meestal is dit een standaard bocht (voorbeeld 90°) en dan is de prijs iets meer dan bij een rechte trap. Heb je echter een trap met een bocht die afwijkt van de standaard dan kan het zijn dat de rail op maat moet worden gemaakt. In dit geval zal de prijs van je traplift al vlug 10 à 20% duurder zijn.

Het aantal verdiepingen
Wat je bijna logisch mag vinden maar soms over het hoofd ziet, is dat de prijs ook bepaald wordt door het aantal verdiepingen dat je wenst te overbruggen. Je hoeft natuurlijk de prijs niet te verdubbelen per extra verdiep maar een meerprijs is er sowieso.

Zeker als de rail niet eenvoudigweg kan doorlopen omdat er deuren of ramen in de weg zitten. Als je dan nog even het ongeluk hebt dat je trap enkele bochten neemt, dan vraag echt best vooraf een prijsbestek en niet zomaar een schatting.

Andere factoren die de prijs van een traplift beinvloeden
Er zijn nog een aantal factoren die de soort en de traplift prijs zullen bepalen. Zo zijn er tal van traplift opties te verkrijgen die belangrijk zijn voor de gebruiker. Uiteraard zullen deze de totaalprijs bepalen. Denk maar aan:

  • gewicht van de gebruiker;
  • traplift voor kinderen;
  • uitvoering van zitting;
  • traplift voor buiten of niet;
  • aantal verdiepingen;
  • vorm van de trap;
  • ...
Richtprijs
Er bestaan over het algemeen geen standaard traplift prijzen op de markt, wel richtprijzen. Deze kunnen gaan vanaf €2.750 tot + € 12.000 voor een stoellift. Wij raden aan om eerst een offerte aan te vragen bij verschillende traplift bedrijven om de prijzen te vergelijken.
© InfoTalia.com | Privacy Policy | Cookie Policy

HOME

energie

immo

gazon

interieur