wonen en leven
energie
bouwen & verbouwen
interieur
immo & verhuis
InfoTalia  >  wonen  >  bouwen & verbouwen  >  Tegelpannen

Plaatsing van tegelpannen, tips & tricks

Waarop moet je letten als je tegelpannen plaatst als dakbedekking? Wij wijzen je op enkele tips en tricks.

Geschrankte plaatsing van tegelpannen
Tegelpannen moeten geschrankt geplaatst worden oftewel deels over elkaar. De lengte-overlap is afhankelijk van de dakhelling waarop de tegelpannen geplaatst worden. Hoe kleiner de dakhelling is, hoe meer de tegelpannen elkaar moeten overlappen. Dankzij de onderlinge overlapping bieden tegelpannen een grote regen- en winddichtheid.

Pan- en tengellatten voor tegelpannen
Tegelpannen moet je aanbrengen op horizontale panlatten. Deze rusten op hun beurt op verticaal geplaatste tengellatten en een onderdak.

De horizontale afstand tussen de panlatten wordt bepaald door de afmetingen van de tegelpan en de onderlinge overlapping. Bij het plaatsen van tegelpannen is het belangrijk dat de neus van de tegelpan goed aansluit op de panlat.

Speciale nagels voor tegelpannen
Tegelpannen moet je vastnagelen aan de panlatten. Hiervoor moeten je steeds roestvrije nagels of koperen nagels gebruiken.

Kleurverschillen tegengaan bij tegelpannen
Als je verschillende dozen of paletten met tegelpannen koopt, kan het zijn dat er sprake is van kleine kleurverschillen. Om te voorkomen dat deze kleurverschillen opvallen eens de tegelpannen geplaatst zijn doe je er goed aan om de pannen van de verschillende verpakken te vermengen onder elkaar.


© InfoTalia.com | Privacy Policy | Cookie Policy

HOME

energie

immo

gazon

interieur