wonen en leven
energie
bouwen & verbouwen
interieur
immo & verhuis
InfoTalia  >  wonen  >  bouwen & verbouwen  >  Camerabewaking

Bescherm jezelf tegen diefstal met camerabewaking

Het belang van een doeltreffende camerabewaking moeten we niet meer uitleggen. Misschien ben je wel al eens het slachtoffer geweest van een diefstal. Of wil je gewoon het zekere voor het onzekere nemen en ’s avonds met een gerust hart gaan slapen? Wij bekijken de mogelijke veiligheidsmaatregelen en helpen je om jouw woning goed te beveiligen!

Als je al je dierbare spullen optimaal wil beschermen, heb je voor ongeveer duizend euro een fatsoenlijk alarmsysteem. Dit basispakket bestaat uit enkele camera’s die je op diverse plaatsen in huis kan bevestigen. Uiteraard kan je de beelden registreren en later terug opvragen. Er bestaan nu zelfs systemen om via je pc alle camera’s in je huis te besturen.

Klein maar fijn
Je komt vaak in winkelketens waar je afzichtelijk grote kijkdozen ziet hangen. Die traditionele videobewaking blijft opvallen als personen met minder goede bedoeningen passeren. Daarom is het belangrijk om je privé-camera zo klein mogelijk aan te kopen. Vrees echter niet voor de verminderde beeldkwaliteit van de mini camera, want vandaag moeten de kleintjes zeker niet inboeten voor de lelijke monstermodellen. De mini’s leveren minstens een even scherp en fijn beeld af als de gewone camera’s. Sommige van de modellen kunnen zelfs ‘kijken’ door een gaatje van slechts 1 milimeter.

Draadloos detail
Een frappante ontwikkeling in de wereld van de beveiligingssystemen zijn de draadloze spioncameraatjes (spy cam). Ze zijn net iets groter dan een dobbelsteen en overal aan te brengen. Je zou bij wijze van spreken zo’n recorder naast het nestje van een kolibrie kunnen hangen om ze haar eitje te zien uitbroeden. In tv-reportages worden steeds de duurste toepassingen van camerasystemen getoond, maar een veilige bewaking kan voor iedereen.

Belang
Gezien de evolutie van de maatschappij en de technologie zijn camera’s niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Veiligheid is een topprioriteit geworden en velen zijn bereid daar een hoge prijs voor te betalen. Vaak  wordt een camerasysteem gecombineerd met een alarm en/of buitenverlichting om een optimaal veiligheidsgevoel te creëren en de dieven op afstand te houden.

Tips en trucjes

  • Beslis of je kiest voor binnen -en/of buitencamera’s. Er bestaan infrarood modellen die ’s nachts een helder beeld geven tot op 30 meter afstand;
  • Let er op dat de bediening van je camerasysteem niet té moeilijk is, zodat je het systeem efficiënt kan gebruiken;
  • Hang de camera op ooghoogte en zorg dat er geen voorwerpen het ‘zicht’ belemmeren;
  • Kies een camera die pas begint te draaien als er beweging wordt geregistreerd;
  • Koop een camera met een hoge resolutie;
  • Tegenlicht en weerspiegelingen hebben een negatieve invloed op de beeldkwaliteit;
  • Zet de apparatuur waarmee je registreert op een veilige plaats;
  • Check regelmatig de kwaliteit van de opnames en vervang - indien nodig - de registratiebanden. Digitale camera's hebben dit probleem niet. Deze beelden kan je via de computer inladen.

Inlichten
Tóch mag je niet zomaar camera’s rondom je domein plaatsen. Je dient eerst een aangifte te doen bij de privacycommissie. Zij bepalen dan of je een vergunning krijgt om ze te plaatsen. Zolang de privacy van anderen niet wordt geschonden, zal de procedure wellicht vlot verlopen.


© InfoTalia.com | Privacy Policy | Cookie Policy

HOME

energie

immo

gazon

interieur