wonen en leven
energie
bouwen & verbouwen
interieur
immo & verhuis
InfoTalia  >  wonen  >  bouwen & verbouwen  >  Inbouwhaarden

Elektrische inbouwhaard als sfeer- of imitatiehaard

Droom je van de plezieren van een haard zonder geconfronteerd te worden met de lasten ervan? Een elektrische inbouwhaard of een zogenaamde gemakshaard bied je de look-and-feel van een echte haard in combinatie met een optimaal gebruiksgemak.

Look-and-feel van elektrische inbouwhaarden
Voor speelse vlammen heb je geen echte open haard of kachel nodig. Een elektrische inbouwhaard bezorgt je dezelfde look-and-feel als het origineel. Dankzij de laatste nieuwe technologieŽn zijn de vlammen van een elektrische inbouwhaard haast niet van echte vlammen te onderscheiden. De tijd dat een imitatiehaard enkel rode lampjes bevatte, ligt gelukkig al een hele poos achter ons. Bovendien kan je van het realistische vlammenspel genieten zonder dat er warmteafgifte aan te pas hoeft te komen.

Decoratiemogelijkheden van elektrische inbouwhaarden
Elektrische inbouwcassettes op zich zijn meestal erg eenvoudig en neutraal qua uitzicht. Vooral decoratieve accenten in en rond de inbouwhaard bepalen de aantrekkelijkheid van het geheel.

De meeste elektrische inbouwhaarden worden geleverd met imitatiekiezel en imitatiehout. De binnenkant van dit type inbouwhaard hoeft er dus niet altijd hetzelfde uit te zien. Je kan afwisselen tussen de 2 imitatiesets.

Heb je een schouw? Dan kan je een elektrische inbouwhaard zonder problemen in de schouw integreren. Wie geen schouw heeft, kan een bijpassende schouw laten bouwen voor een nog mooier resultaat. Men spreekt dan over sfeerschouwen aangezien een elektrische inbouwhaard geen rookkanaal nodig heeft. Zowel op het vlak van kleuren als materialen zijn de keuzemogelijkheden legio.

Gemakkelijke en flexibele plaatsing van elektrische inbouwhaarden
Elektrische inbouwhaarden zijn eigenlijk heel eenvoudig. Dankzij het ontbreken van een rookkanaal is een elektrische inbouwhaard een plaatsbesparend systeem waarvoor enkel een stopcontact nodig is. Met andere woorden, je kan een inbouwhaard op elektriciteit zowat overal plaatsen: in de living, slaapkamer, badkamer...

Warmte- en lichtregeling van elektrische inbouwhaarden
Een open haard regelen is onmogelijk. Een inbouwhaard op elektriciteit kent die mogelijkheid wel. Sterker nog, je kan zowel het licht als de warmte instellen.

Tegenwoordig wordt elke elektrische inbouwhaard geleverd met een afstandsbediening. Op die manier bespaar je op je elektriciteitsgebruik en dat voel je ook in je portemonnee. Inbouwhaarden geven immers minder warmte af dan een traditionele kachel of open haard, waardoor het rendement lager ligt.

Doorgaans bedraagt de maximumcapaciteit van elektrische inbouwhaarden 2 kW. Het instelbaar vermogen varieert: doorgaans kan je kiezen tussen 0,75, 1, 1,5 of 2 kW. Een ventilator blaast de warmte de ruimte in.

Veiligheid van elektrische inbouwhaarden 
Elektrische inbouwhaarden munten ten slotte uit in veiligheid. Vonken, CO-vergiftiging, te warme elementen... je hoeft er geen schrik voor te hebben. Deze inbouwhaarden zijn dus kind- en huisdiervriendelijk.


© InfoTalia.com | Privacy Policy | Cookie Policy

HOME

energie

immo

gazon

interieur