tuinieren en genieten
plantengids
kind & tuin
gazon
tuinieren
InfoTalia  >  tuin  >  Kampen bouwen

Indianenkamp

Indianen hebben altijd de fantasie van kinderen geprikkeld. De tipiís, totempalen, kanoís en typische klederdracht zijn dankbare elementen om in een kamp te verwerken.

Wat kan je maken: tipi, totempaal en kano

Wat heb je nodig: palen, sjortouw, schop, een groot zeil of doek, kartonnen dozen, verf, planken, vijzen of nagels

 

Hoe maak je het:
Tipi
Maak een grote drie- of vierpikkel met je palen. Sjor ze bovenaan goed samen. Graaf gaten in de grond en plaats er de palen in. Zie erop toe dat deze basis van de tipi stevig staat. Maak het zeil of het doek goed vast rond je stelling, maar laat een opening als ingang. Als het om een oude doek gaat die je niet meer gebruikt, kan je hem beschilderen. Doe dat wel voordat je het doek bevestigt.

Tip: natuurlijke tipi
Probeer zo veel mogelijk wilgenstaken van de knotwilg te verzamelen. Plaats ze in de vorm van een tipi in de grond. Als je de wilgenstaak zoín eenderde in de grond steekt, lopen ze uit en vormen ze nieuwe takjes en blaadjes. Dat is niet alleen leuk om in te spelen, het valt helemaal niet uit de toon in je tuin.

Totempaal
Voor een totempaal plaats je kartonnen dozen op elkaar die je goed aan elkaar vastplakt met plakband. Als je de paal wilt beschilderen, is het beter om hem eerst helemaal in te pakken met krantenpapier en te bestrijken met behanglijm. Om je totempaal af te maken, heb je natuurlijk vleugels nodig. Die kan je ook uit karton maken en in een snee aan de zijkant van de toren bevestigen. Karton is natuurlijk niet weerbestendig. Windstoten kan je nog  tegengaan door de onderste doos te verzwaren met stenen, maar bij regenweer is de paal een vogel voor de kat. Misschien kan je dan kiezen voor een dikke houten paal. Plaats die wel heel stevig in de grond, zodat hij niet omvalt.

Kano
Een kano kan je met planken nabootsen. Het zal er dan wel niet zo gestroomlijnd uitzien als een echte kano, met een dosis fantasie merk je het verschil niet. Bevestig de planken aan elkaar tot je een kanoachtige constructie hebt. Vergeet zeker de peddel niet!

 

Andere kampen bouwen? Waarom geen auto, oorlogskamp of ridderkamp?


© InfoTalia.com | Privacy Policy | Cookie Policy

HOME

tuinieren

plantengids

gazon

kind & tuin