recepten, koken & voeding
recepten
cocktails & party
koken & keuken
voeding
InfoTalia  >  eten  >  Canarische keuken

Sterkedrank

Rum, dat is ��n van de bekendste exportproducten van de Canarische eilanden. InfoTalia stelt je de belangrijkste soorten even voor. Ook de bananenlikeur is erg befaamd.

Ron Aldea

Ron Aldea is een rum die wordt gemaakt op het eiland La Palma, meer bepaald in San Andr�s y Sauces. Daar wordt al eeuwenlang suikerriet geteeld.  Fern�ndez de Lugo, conquistador, pikte er eeuwen geleden de vruchtbaarste gronden uit om het �witte goud� te verbouwen. Intussen worden er meer bananen gekweekt, maar het suikerriet dat er nog wordt geteeld, wordt ter plaatse verwerkt in de rum. De drank wordt volledig artisanaal gemaakt en is heel kwaliteitsvol. Een fles kan dan al snel een flinke duit kosten, toch is het de moeite om deze drank eens te proberen.

Ron Miel

Een Canarische delicatesse is de honingrum. De rum smaakt zacht en zoet en bevat zo�n twintig procent alcohol. Voorts heeft de rum een honinggeur en is hij goudkleurig. De rum wordt sinds vorige eeuw geproduceerd door de beroemde distilleerderij Arehucas, gelegen in de stad Arucas op Gran Canaria. De distilleerderij bestaat sinds 1884 - de fabriek heette toen nog San Pedro  - en maakte al snel faam door het in 1892 al tot leverancier te schoppen van het Oostenrijkse koninklijke huis. Arehucas maakt de honingrum op basis van een rum van zeven jaar oud. Een rum die zo�n lange tijd heeft gelegen, krijg een zogenaamd �Black Label� toegekend.

Bananenlikeur

De distilleerderij Arehucas maakt naast rum ook heel veel likeuren. De bekendste ervan is de bananenlikeur omdat de banaan zowat het symbool van de Canarische eilanden is. De likeur heeft een romige smaak en wordt het best fris gedronken.


© InfoTalia.com | Privacy Policy | Cookie Policy

HOME

recepten

feestje

koken

voeding