Luc Vansteenkiste - 3/12/2012
Het restaurant heeft een open keuken en ik nam m'n bord en ging aan de chef vragen of er werkelijk iets vergeten was bij het uitserveren. Dat was inderdaad het geval. De chef legde het erbij.
Achteraf werd ik terechtgewezen door de bazin, maar er was op dat ogenblik niemand van de service aanwezig.
Mocht ik dat doen of niet? |
Phillipe - 3/12/2012
Hallo Luc,
Dat mocht je eigenlijk niet doen maar het is in het eerste geval een fout van het resto zelf door iets te vergeten op je bord. Maar neem nu in het geval dat je niet iets ontbrak? Dan stond je daar aan die keuken. De chef is op dat moment in de weer met andere personen te bedienen en normaal is het de bedoeling dat het zaalpersoneel vlot toegang heeft tot de keuken. Als de klanten dan zelf beginnen over en weer lopen is dit niet optimaal.
Een open keuken is gewoon een manier om aan te tonen dat er vers en vlot gewerkt wordt in de keuken en niet dat er buffetvorm of zelfservice ontstaat.
Kort: je had beter gewacht op het zaalpersoneel maar de chef had ook kunnen zeggen dat er dadelijk iemand naar jullie tafel ging komen van het zaalpersoneel.
Ik spreek gewoon uit ervaring als kok... |