wonen en leven
energie
bouwen & verbouwen
interieur
immo & verhuis
InfoTalia  >  wonen  >  Verhuizen - Instuif

Instuif of house-warming organiseren voor je nieuwe woning

Het is eindelijk zover: je nieuwe woonst is een feit! Tijd om dit te vieren en aan iedereen te tonen. In plaats van ieder apart, organiseer je lekker een house-warming of instuif...

Waarom een instuif geven?
Eerst en vooral omdat je trots bent op je nieuwe woonst en omdat iedereen afzonderlijk uitnodigen bijzonder moeilijk en ook kostelijker is. Plus dien je niet elk weekend op te offeren en een individuele rondleiding.

Waar op letten bij een instuif
Een house-warming komt vlak na een drukke periode namelijk de verhuis dus is het verstandig om niet direct met twee dobbelstenen te willen gooien. De belangrijkste punten bij een instuif zijn:

  • Goedkoop
  • Eenvoudig

Eco tip: combineer je instuif met een verjaardag of andere festiviteit.

Met of zonder eten
Natuurlijk is het steeds leuker als er ook kan gegeten worden maar dat bezorgt jou als organisator toch een pakje meer werk. Als je dan toch de stap zet om eten te bereiden, kies dan iets eenvoudigs die je bijna volledig kan voorbereiden

Serveer je eten? Let er dan zeker op dat er iemand is die een handje kan toesteken. Sta ook even stil bij het feit dat eten extra afwas met zich meebrengt.

Servies, afval en afwas!
Dit wordt vlug over het hoofd gezien maar geen feestje zonder af val of afwas. Het makkelijkste alternatief om een berg afwas te vermijden, is weggooi-servies. Wil je dit terecht mijden om ecologische redenen of esthetische, kan je vragen aan je gasten om zelf een bordje en bestek mee te brengen. Iedereen weet tegenwoordig wel hoe onze aarde er aan toe is om dit geen enkel probleem te vinden.

Werk je toch met eigen servies, vraag aan enkele goede kennissen om je tussendoor te helpen met de afwas of vaatwasmachine te legen. 

Voor de glazen vraag je aan je gasten om telkens het zelfde glas te gebruiken als ze het zelfde drankje drinken. Plaats twee emmertjes met water ( één met afwasmiddel en één zonder ) dan kunnen de gasten hun glazen zelf vlot spoelen en dien jij enkel om het uur eens de emmertjes te verversen.

Nu je de afwas onder controle hebt, pakken we de afvalberg aan. Plaats op voorhand twee grote bakken: één voor PMD en één voor glas. Ga je zelf naar het containerpark of glasbak met je glas, sorteer dan reeds het gekleurd en wit glas. Voor het restafval geld slechts één belangrijke regel: laat je vuilniszak niet te zwaar worden door hem bijvoorbeeld volledig te vullen met etensresten. De kans op lekken of scheuren worden dan groot en dat kan je op het moment dat je feestje lekker draait, missen als kiespijn.

Zie je voor je feestje dat je best veel verpakkingen zal over hebben, sorteer deze dan buiten het restafval en breng het afzonderlijk naar het containerpark ( brandbaar afval )

Cadeau of geschenk vragen?
Natuurlijk organiseer je een instuif niet om cadeaus te krijgen maar uw bezoekers willen zeker niet met lege handen aan je nieuwe woonst arriveren dus geef bij je uitnodiging enkele hints over je wensen.

  • Flesjes wijn of bakje bier ( mag ook zware bieren of sterke dranken zijn natuurlijk )
    Bij deze ben je dan ook direct gesetteld voor enkele maanden of jaren...
  • Blanco enveloppe met geld
  • Cadeaubonnen
  • Klein decoratiemateriaal zoals kaarsen,
  • Levensmiddelen zoals koffiepakketten, thee, pastavoorraad, ...

Tijd voor een dankbetuigingen!
Tijdens je instuif bedank je ook de mensen die je geholpen hebben tijdens je verhuis en geef je ook een klein woordje van dank aan hun die het voorgesteld hebben om te helpen maar waar hun hulp overbodig bleek.


© InfoTalia.com | Privacy Policy | Cookie Policy

HOME

energie

immo

gazon

interieur