wonen en leven
energie
bouwen & verbouwen
interieur
immo & verhuis
InfoTalia  >  wonen  >  Huren

Waarop letten bij de huur van een huis?

Als mensen een huis kopen of gaan bouwen, berekenen ze tot in de puntjes de kostprijs van hun toekomstige woning. Het komt vaak voor dat mensen die een huis gaan huren enkel oog hebben voor de huurprijs en niet goed kijken welke woning ze in ruil krijgen voor die maandelijkse betaling. Een huurovereenkomst is echter ook een contract op lange termijn. Het is dus belangrijk dat je de geschikte woning vindt en er de correcte prijs voor betaalt.

Waarop moet je letten?

  • Zijn er in de buurt nog andere woningen te huur en zo ja, welke prijs hebben ze en wat is de staat van die woningen?
  • Zijn huurwoningen die aan je eisen voldoen eenvoudig te vinden? Als dat niet het geval is, zal je al vlug veel betalen per maand. Misschien moet je je eisen wat bijstellen.
  • Is de woning goed geÔsoleerd? Als er de nodige zorg besteed is aan het isoleren van de woning (dakisolatie, dubbele ramen) kan de meerprijs die je betaalt voor de huurwoning al vlug teruggewonnen worden omdat de energierekening goedkoper is.
  • Kan je gemakkelijk je auto kwijt (garage, parkeerplaats voor de woning)? Er is niets zo ergerlijk als je auto 100 meter voorbij je woning te moeten parkeren.
  • Is de afwerking (vloerafwerking, schilderwerken, tuinindeling, enzovoort) reeds naar je zin? Indien dat het geval is, bespaart dat je natuurlijk veel tijd en geld.
  • Hoe zit het met de buurt? Is er een bakker of slager op wandelafstand? Zijn er ontspanningsmogelijkheden dichtbij? Heb je goede verbindingswegen naar familie, vrienden, winkels, scholen, enzovoort?

Lastminutetips

TIP 1: Kijk ook even naar de vastgoedprijzen voor het kopen van een woning in de buurt waar je een huurwoning zoekt. Dat geeft je een beter zicht op de waarde van de huurwoning en dus ook een beter zicht op de te betalen huur.

TIP 2: Bereken op voorhand welk bedrag je maandelijks kan spenderen aan huur. Laat je bij het zoeken naar een geschikte huurwoning dan ook niet overhalen om dat bedrag te overschrijden. Zo vermijd je financiŽle problemen.


© InfoTalia.com | Privacy Policy | Cookie Policy

HOME

energie

immo

gazon

interieur