wonen en leven
energie
bouwen & verbouwen
interieur
immo & verhuis
InfoTalia  >  wonen  >  bouwen & verbouwen  >  Betonpannen

Keuzemogelijkheden bij betonpannen

Wie voor betonpannen kiest als dakbedekking, heeft tal van mogelijkheden. Je kan een keuze maken uit verschillende kleuren en vormen en dat met of zonder afwerkingslaag.

Gekleurde betonpannen
Betonpannen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren. Aangezien betonpannen en masse gekleurd worden, vallen eventuele beschadigingen en zaagsneden niet zo hard op.   

Enkele populaire kleuren voor betonpannen:

  • Zwart
  • Bruin
  • Grijs
  • Rood

Gegolfde of egale betonpannen
Je kan zelf bepalen of de betonplannen al dan niet een reliëf vertonen. In de handel vind je zowel egale als licht of sterk gegolfde betonpannen. Ook kan je kiezen tussen een zijdelingse of een kopsluiting die insijpeling voorkomt. Er bestaan ook betonnen tegelpannen. Deze zijn kleiner dan de traditionele betonnen stormpannen waardoor er meer stuks nodig zijn per m˛. Zij zijn ook in verschillende kleuren verkrijgbaar en kunnen al dan niet voorzien zijn van een extra afwerkingslaag.

Betonpannen met of zonder afwerkingslaag
Je kan opteren voor betonplaten met een afwerkingslaag. Deze afwerkingslaag bestaat uit een acrylaat beschermlaag. Dat materiaal maakt de betonpan gladder waardoor stof, mossen en algen minder vat hebben op de pan. De afwerkingslaag is bovendien een garantie voor de duurzaamheid van de betonpannen.

Gebruik betonpannen
Betonpannen worden het best gebruikt bij daken met een minimum dakhelling van 15°. Het overlappen en de afstand tussen de betonpannen hangt af van de dakhelling. De afstand tussen de panlatten zal kleiner zijn bij een lage dakhelling ( vb. 15 ° ) dan bij een grotere dakhelling ( vb. 45 ° ). De overlapping tussen de pannen zal ook groter zijn bij een lage dakhelling dan bij een grotere dakhelling.


© InfoTalia.com | Privacy Policy | Cookie Policy

HOME

energie

immo

gazon

interieur