tuinieren en genieten
plantengids
kind & tuin
gazon
tuinieren
InfoTalia  >  tuin  >  kamerplanten

Alocasia, tropisch gebladerte

Alocasia is een tropische sierplant met prachtige bladeren. Er zijn zowel grote als kleine varianten van beschikbaar. Wij leggen je uit hoe je deze plant best verzorgt.

Afkomst†& alocasia
De alocasia komt oorspronkelijk uit de tropische bossen in Borneo. De plant herken je†aan de 25 centimeter lange bladstelen die mooie olijfgroene bladeren dragen, al dan niet voorzien van witte strepen. Sommige soorten van de alocasia hebben een wit omzoomd gebladerte en een violette onderzijde.

Temperatuur & alocasia
Alocasia houdt van dagtemperaturen tussen 18 en 22 graden Celsius. Tijdens de nacht mag de temperatuur zakken tot 10 tot 16 graden Celsius.

Standplaats & alocasia
Geef alocasia's een matig tot erg lichte standplaats. Zet de planten niet in de volle zon. Indirect zonlicht kan wel als je het licht filtert via glas.

Water & alocasia
Je geeft de alocasia best matig regenwater vanaf het voorjaar tot het najaar. Tijdens de winter†verlangt de plant minder water.

Om spint tegen te gaan sproei je best geregeld. De plant vraagt immers een hoge luchtvochtigheid. Te droge lucht betekent een verhoogd risico op spint.

Bemesting & alocasia
Enkel in de lente en de zomer, met andere woorden de actieve groeiperiode, mag je alocasia's bemesten. Geef ze dan elke 2 weken kamerplantenmest.

Vermeerdering & alocasia
Als je de wortelstokken van alocasia's scheurt kan je de plant gemakkelijk vermeerderen. Plant de deelstukken in stekaarde bij een temperatuur van 22 tot 25 graden Celsius.


© InfoTalia.com | Privacy Policy | Cookie Policy

HOME

tuinieren

plantengids

gazon

kind & tuin