steden en landen
België
Nederland
Can. Eilanden
alle landen
InfoTalia  >  reizen  >  Tunis

Bardo-museum in Tunis (Oostkust van TunesiŽ)

Het Bardo-museum ligt op drie kilometer ten westen van het stadscentrum van Tunis. Deze elegante Bardo-wijk wordt gekenmerkt door prachtige villa's. Het museum is gehuisvest in een oud Moors paleis waar de Beys hun residentie hadden. In het 19de eeuwse haremgebouw kan je tegenwoordig een omvangrijke collectie archeologische voorwerpen bezichtigen.

De verzameling omvat beelden en schitterende Romeinse mozaÔeken die uit heel TunesiŽ gehaald werden. Deze wereldberoemde verzameling mozaÔeken is de grootste ter wereld. De eeuwenoude mozaÔeken zijn vaak figuratief en kwamen voor in Romeinse openbare gebouwen, amfitheaters en baden. Vaak bevatten ze mythologische voorstellingen maar aan de hand van heel wat mozaÔeken krijg je ook een beeld van het dagelijkse leven.

Het interieur van het museum is een attractie op zich. Vooral het sierlijke plafond van de Virgiliuszaal en de koepel in de Soussezaal zijn pareltjes. Het Bardo-museum is ingedeeld in verschillende zalen die een periode beslaan. Je krijgt er een overzicht vanaf de prehistorie. De belangrijkste Romeinse mozaÔeken vind je op het gelijkvloers en op de eerste verdieping. Let zeker op de mozaÔek van Neptunus, Vergilius en Odysseus.
© InfoTalia.com | Privacy Policy | Cookie Policy

HOME

België

nederland

landen

steden