steden en landen
België
Nederland
Can. Eilanden
alle landen
InfoTalia  >  reizen  >  Ihlara (Ihlaravallei)

Tocht door de Ihlara-vallei in Ihlara (Ihlaravallei) (Midden-Turkije (AnatoliŽ & CappadociŽ))

De Ihlarakloof is al een attractie op zich door de prachtige begroeiing. Wandelaars zullen van dit uitzonderlijke landschap genieten! Het kloofdal in de ruige rotsformaties kwam tot stand door vulkaanuitbarstingen en de kracht van de stroom van de Melendezrivier. Ooit stonden hier ruim honderd kerken.

Tegenwoordig rest van het merendeel van deze kerken niets meer dan puin. Toch zijn enkele van deze eeuwenoude exemplaren relatief goed bewaard gebleven. De oudste kerken dateren uit de zesde eeuw. Je vindt deze beschilderde bouwwerken aan de beide zijden van de diepe kloof. Heel wat van deze kerken zijn versierd met prachtige fresco's.

Wie zijn tocht vanaf Ihlara inzet, zal aan de linkerkant de Kokar Kilise opmerken. Vooral de christelijke schilderingen op de muren zullen je aandacht trekken. Verdienen verder nog vermelding: de Agac Alti Kilise en de SŁmbŁllŁ Kilise. Aan de rechteroever staan de Karanlik Kale Kilise en de Yilanli Kilise. Wie verder wandelt naar het dal van Belisirma dient zeker even te stoppen bij de Ala Kilise. Aan de overkant staat de Bahattin Samankligi Kilise, de Direkli Kilise en de Sint Joriskerk.

Reken op een volledige dag als je de volledige weg (circa 15 kilometer) in de kloof wil afleggen.
© InfoTalia.com | Privacy Policy | Cookie Policy

HOME

België

nederland

landen

steden