steden en landen
België
Nederland
Can. Eilanden
alle landen
InfoTalia  >  reizen  >  Ca´ro

Het Egyptisch Museum in Ca´ro (Ca´ro)

Wie een bezoek aan Ca´ro plant, moet zeker het Egyptisch Museum zien. In dit museum kan je een indrukwekkende Egyptische kunstcollectie bezichtigen. Aan de hand van deze unieke stukken kan je maar liefst meer dan 50 eeuwen terug gaan in de tijd! Start je bezoek vroeg in de morgen (het opent om 9u00) want je kan hier gerust een dag doorbrengen. In het museum zijn dan ook meer dan 120.000 voorwerpen te bewonderen.

Het museum kwam in 1857-1858 tot stand door toedoen van de Franse archeoloog en egyptoloog Auguste Mariette. In de tuin aan het museum is een monument aan deze man gewijd. Sinds 1900 is het museum ondergebracht in het centrum van Ca´ro (Midan el-Tahrir of het Bevrijdingsplein), in een neo-klassiek gebouw van de Franse architect Dourgnon.

De collectie loopt vanaf de prehistorie tot aan de Grieks-Romeinse periode. De uitgebreide faraonische kunst is dan ook de grootste collectie ter wereld. Wie niet te veel tijd heeft, gaat best onmiddellijk naar de eerste verdieping. Hier kan je namelijk de schat van Toetanchamon bewonderen. Je kan hier het wereldberoemde gouden masker van deze koning bezichtigen. Breng zeker ook een bezoek aan de zaal van de koninklijke mummies. Je vindt hier de stoffelijke resten van heel wat Egyptische farao's.

Wie voldoende tijd heeft, kan best de chronologische volgorde van de zalen volgen. Zo vertrek je bij het Oude Rijk, ga je over naar het Middenrijk, het Nieuwe Rijk... Zowel op het gelijkvloers als op de eerste verdieping van het gebouw zijn er meer dan 50 (!) zalen volgens periode ingericht.

De indrukwekkende Egyptische collectie bestaat uit sarcofagen, beelden, mummies, beeldhouwwerken, sfinxen, dodenmaskers, tombes, sieraden, papyrusrollen... Het is mogelijk om het museum onder begeleiding van een gids te bezoeken.
© InfoTalia.com | Privacy Policy | Cookie Policy

HOME

België

nederland

landen

steden