steden en landen
België
Nederland
Can. Eilanden
alle landen
InfoTalia  >  reizen  >  Sevilla

Museo del Baile Flamenco in Sevilla (AndalusiŽ)

Het is een interactief museum met vele high-tech schermen. Met behulp van deze schermen, geeft het museum informatie aan de bezoekers over de historie van de flamenco, de ontwikkeling van straatdans naar kunst en de verschillende dansstijlen en technieken van de flamenco.

Het museum is gevestigd in een 17de-eeuws Sevilliaans paleis, bestaande uit 4 verdiepingen. Iedere verdieping heeft zijn eigen functie en thema. In het museum worden rondleidingen gegeven met behulp van gidsen. Deze rondleidingen worden voornamelijk gegeven in het Spaans, Frans, Engels en Duits. Ook is het mogelijk om het museum zelf te ontdekken aan de hand van een gids die u bekomt aan de ingang.

In de eerste verdieping bevindt zich het interactief gedeelte, bestaande uit 5 verschillende ruimtes. In de eerste ruimte komt men de verschillende invloeden en oorsprong te weten. Vervolgens in de tweede zaal is er een projectie op verschillende video-schermen van de 7 belangrijkste hedendaagse stijlen (palos). Daarna in de derde zaal waar de geschiedenis en de evolutie van de flamencodans wordt geschetst aan de hand van een interactief gedeelte. In de voorlaatste zaal is er tevens een interactieve tentoonstelling van de kledij en attributen van belangrijke artiesten uit het verleden en het heden. In de laatste zaal "Duende" wordt er een choreografie geprojecteerd, speciaal samengesteld voor het museum door Cristina Hoyos, de stichtster van het museum. Op deze etalage is ook een expositie van Colita. Zij werd geboren in Barcelona en nam gedurende 40 jaar allerlei foto's van bekende artiesten, waaronder Antonio Gades, Faico, Cristina Hoyos, Matilde Coral en Carmen Amaya. Deze tentoonstelling noemt "40 jaar door de ogen van Colita".

Op de 2e verdieping bevindt zich een expositie van Miguel AlcalŠ. Miguel werd geboren in 1940 en werd op zijn twintigste verliefd op AndalusiŽ. Zo maakte hij speciaal voor het museum pentekeningen van verschillende hedendaagse flamenco-artiesten maar ook artiesten uit het verleden.

In de 18de-eeuwse kelder hangen verschillende kunstwerken van Vicente Escudero. Zijn kunstwerken laten de invloeden van flamenco zien op het gebied van kunst, zoals schilderijen. Vicente Escudero heeft een groot deel van zijn carriŤre besteed aan het maken van surrealistische werken die invloeden van flamenco bevatten.

Het museum beschikt ook over een winkel. In deze winkel zijn typische flamenco-artikelen verkrijgbaar. Het assortiment bestaat o.a. uit boeken, cdīs, dvdīs en kleding.
© InfoTalia.com | Privacy Policy | Cookie Policy

HOME

België

nederland

landen

steden